Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti a fost inchiriata de catre firme ale fostilor angajati, iar studentii trebuie sa plateasca pentru a desfasura activitati aici!

Mai multi studenti bucuresteni au trimis o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu si premierului Calin Popescu-Tariceanu in care atrag atentia in legatura cu ceea ce se intimpla cu Casa de Cultura a Studentilor.

In plus, ii acuza pe cei care conduc aceasta institutie ca sint membri PSD si ca au dat spre inchiriere spatii din cladire unor firme care au legatura cu actualii angajati. Aceste spatii ar urma sa se transforme in baruri, iar acest lucru nu are nimic de-a face cu cultura.

Daca vrei sa te manifesti, platesti chirie

„Domnule presedinte, domnule prim-ministru, reorientati compasul casei studentesti spre punctul cardinal cultura! Va rugam ajutati-ne sa aruncam peste bord sobolanii din calele fostei nave scoala a artei studentesti, pina mai ieri plina de muzica, dans si voie buna“, se arata in manifestul tinerilor.

Reprezentantii asociatiilor studentesti confirma faptul ca aceasta casa de cultura a fost politizata, iar lor li se cer bani pentru a derula aici diverse activitati. „Am cerut directorului casei de cultura un spatiu pentru doua trupe de muzica pe care le avem noi la facultate.

A spus ca nu se poate, ca trebuie sa platim spatiul. Pina la urma, ne-a dat un fel de beci.

Am vrut sa organizam cursuri de calculatoare pentru studenti, dar si pentru asta ne-a cerut sa inchiriem spatiul“, ne-a declarat Cristi Serbanescu, presedintele Ligii Studentilor de la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucuresti.

Directorul Casei de cultura, tinar social democrat

Directorul Casei de Cultura a Studentilor, Irinel Ciocioc, membru in consiliul national al Tineretului Social Democrat (TSD), recunoaste ca a inchiriat mai multe spatii din casa de cultura unei firme, dar spune ca din banii incasati pot renova celelalte sali.

„Am inchiriat barul de la etaj si spatiul din spatele casei de cultura pe o perioada de 10 ani. Am organizat licitatie, iar chiria pe care o luam este peste de 1.000 de euro pe luna. Astfel putem schimba mobilierul si sa facem renovari“, afirma Irinel Ciocioc.

Acesta mai spune ca firma care a cistigat licitatia este SC Atlantica 2000 Prestcom SRL, dar spune ca nu stia ca unul dintre actionari este un fost angajat al Casei de cultura.

Ex-contabila Casei de cultura cistiga licitatia

La aceasta firma este asociata Ana Libra, care a fost contabilul-sef a institutiei pina in decembrie 2004, cind a fost organizata si licitatia cu pricina. In plus, Ana Libra este fata lui Ion Olteanu, seful Departamentului alimentar, Casei de Cultura a Studentilor.

Initial, Ion Olteanu ne-a spus ca el nu are nici o legatura cu firma care a cistigat licitatia. „Sint surprins ca Ana Libra este asociata in aceasta firma, nu stiam“, mai spune directorul Casei de cultura.

Cit priveste banii pe care i-ar fi cerut studentilor pentru a desfasura activitati acolo, Irinel Ciocioc spune ca preturile impuse sint foarte mici, de-a dreptul modice, iar cu sumele astfel obtinute poate imbunatati conditiile din cladire.