Echipele de intervenţie aflate la Merei, locul in care s-a produs accidentul cu cisterna incărcată cu 4000 de metri de hidrogen, vor folosi corzi speciale pentru a repune pe roţi camionul răsturnat la 6 kilometri de Buzău, pe Durmul Naţional spre Ploieşti.

Operaţiunea de repunere a camionului pe carosabil prezintă un risc foarte mare pentru că incărcătura poate exploda in orice moment. Pompierii şi poliţiştii vor folosi două macarale şi un set de chingi speciale din fibră de sticlă.

Ancheta poliţiei la faţa locului a elucidat condiţiile in care s-a produs accidentul. Potrivit anchetatorilor una dintre roţile camionului a ieşit de pe carosabil iar in momentul in care conducătorul a incercat să redreseze autovehiculul s-a răsturnat in şanţ.

Circulaţia pe drumul Naţional Buzău Ploieşti este in continuare blocată iar şoferii folosesc o rută ocolitoare.

Intre timp, Autoritatea Rutieră Timişoara a declanşat o anchetă la sediul firmei transportatoare pentru a vedea de ce maşina incărcată cu hidrogen a circulat pe timp de noapte contrar prevederilor legale.

O cisternă incărcată cu 4.000 de metri cubi de hidrogen gazos s-a răsturnat, marţi dimineaţa, intr-un şanţ din localitatea buzoiană Merei, zona fiind izolată din cauza riscului producerii unei explozii de proporţii.

Accidentul a avut loc, in jurul orei 3.00, pe DN 1 B, pe drumul Ploieşti-Buzău, autovehiculul, incărcat cu nouă receipienţi de hidrogen, indreptindu-se dinspre Rimnicu Vilcea inspre Fabrica de Pulberi de la Buzău.

Potrivit Poliţiei, şoferul cisternei a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat intr-un şanţ. Bărbatul a reuşit să iasă din cabină teafăr.

Zona a fost izolată de pompieri, poliţişti şi de angajaţi ai Protecţiei Civile, care au intrat in alertă de gradul zero, dat fiind pericolul existent. Circulaţia in zona Merei a fost deviată pe rute ocolitoare pentru a se evita o producerera unei tragedii.

Inspectorii de protecţie civilă au precizat că un autovehicul cu o astfel de incărcătură nu avea voie să circule pe timp de noapte şi nici in week-end.