Media sondajelor CURS si CSOP indica un avans de 4% in favoarea lui Adriean Videanu in competitia interna cu Ludovic Orban, pentru candidatura la Primaria Capitalei.

Datele sondajelor pentru desemnarea candidatului Aliantei la Primaria Capitalei nu vor fi insa facute publice, potrivit unor surse din partid, pina cind liberalii nu vor face verificarea raspunsurilor. Aseara erau programate tratative bilaterale intre democrati si liberali, in Consiliul National de Coordonare al Aliantei, in urma caruia urma sa fie prezentate datele sondajelor.

Surse democrate au vorbit si despre necesitatea punerii in discutie a faptului ca liderul PNL Bucuresti si-a comandat sondaje paralele, prin care a incalcat protocolul Aliantei.

Contactat de „Cotidianul“, Ludovic Orban ne-a declarat ca, desi contesta rezultatele sondajului CSOP care il scoate „in fata“ pe Videanu cu sase procente, se va supune in final deciziei Aliantei. „In celalalt sondaj al CURS, am eu un procent in fata, si, de asemenea, sint preferatul bucurestenilor in alte doua sondaje.

Am cerut ca 100 de voluntari de-ai mei sa verifice baza de date a sondajului CSOP. S-au opus, din pacate, si cei de la institut, si colegii din PD. Consider ca trebuie verificata baza de date, pentru ca eu cred ca s-au strecurat o serie de erori“, ne-a declarat Orban.

„Chiar daca la un moment dat al unei actiuni am alta pozitie, dupa momentul decizional eu respect regula jocului si Statutul“, a conchis Orban.

Mihaela Ganet, Lucian Gheorghiu