Biroul de presă a Administraţiei Prezidenţiale a anunţat că preşedintele Traian Băsescu va solicita anularea contractului de vanzare a apartamentului pe care l-a cumpărat in 2002 de la Administraţia Fondului Imobiliar.

In cursul acestei săptămani mai multe publicaţii l-au acuzat pe Traian Băsescu că ar fi achiziţionat fără drept apartamentul.

Administraţia Fondului Imobiliar i-a repartizat apartamentul pe motiv că fusese evacuat dintr-o altă locuinţă retrocedată foştilor proprietari.

Comunicatul Biroului de presă precizează că Traian Băsescu renunţă la apartamentul cumpărat in anul 2002 din respect pentru opinia publică şi fiindcă, in calitate de şef al statului, beneficiază de locuinţă de serviciu şi după terminarea mandatului.

Administraţia Prezidenţială a precizat că, la data la care a fost aprobată achiziţionarea apartamentului din strada Ştefan Mihăileanu, Traian Băsescu nu era proprietar al nici unei locuinţe in Bucureşti.

Locuinţa de serviciu care ii fusese repartizată in Blvd. Mareşal Vasile Prezan era cu drept de folosinţă doar pe perioada in care era demnitar al statului, (1997-2000), contractul fiind prelungit in ianuarie 2001 pentru o perioada de inca doi ani-se arată in comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Documentul subliniază că locuinţa din strada Ştefan Mihăileanu a fost legal repartizată pentru inchiriere fiindcă proprietarii imobilului din Blvd. Aviatorilor nr. 57 -care ii fusese repartizată iniţial- şi-au redobandit dreptul de proprietate.

Administraţia Prezidenţială a mai precizat că imobilul in care locuieşte preşedintele in momentul de faţă, de pe DN1, aparţine fiicei sale.