AFI sustine ca Traian Basescu a obtinut legal casa

de     Ziua
Joi, 17 februarie 2005, 0:00Administratia Fondului Imobiliar (AFI) sustine ca incheierea contractului de vanzare-cumparare a locuintei detinute de Traian Basescu in strada Stefan Mihaileanu s-a facut cu respectarea tuturor legilor in vigoare la acea data.

Potrivit unui comunicat al AFI, citat de Mediafax, au fost respectate toate reglementarile in vigoare: Legea 112/1995 privind reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinta, trecute in proprietatea statului, Normele metodologice de aplicare a acesteia, Legea 10/2001 privind imobilele nationalizate, respectiv Normele metodologice de aplicare a acesteia.

AFI precizeaza ca pretul la care s-a facut tranzactia a fost stabilit conform Normelor metodologice de aplicare a Legii 112/1995, valoarea rezultata fiind la nivelul preturilor in vigoare la data de 1 ianuarie 1990.

AFI mai arata ca "nici un moment cumparatorul nu a incercat inducerea in eroare a vanzatorului cu privire la existenta sau inexistenta in patrimoniul sau a unei proprietati anterioare si nici nu a depus un inscris al carui continut sa intre sub incidenta legii penale".

AFI precizeaza si ca orice documente din dosarul instrumentat cu ocazia vanzarii nu pot fi date publicitatii, deoarece s-ar incalca prevederile Legii privind liberul acces la informatiile de interes public, ale Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ale Legii privind Codul de conduita a personalului

contractual din autoritatile si institutiile publice.


34 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică