Steaua joaca miine impotriva Valenciei, iar bine cunoscuta mocirla de pe stadionul Ghencea a ajuns prin birouri. Violentele atacuri verbale si masurile luate de Gigi Becali impotriva ziaristilor pun in plan secund meciul de calificare.

In aceste zile, cind vine vorba de Steaua, primul gind care strabate mintea se refera la razboiul lui Gigi Becali cu restul lumii. Returul cu Valencia, din Cupa UEFA, este trecut la index de latifundiarul din Pipera, in acceptiunea sa fiind mult mai importanta aruncarea cu invective si exercitiul bataii cu pumnul in piept.

Fragilul Ranieri

In mijlocul circului din Ghencea, astazi, putin dupa prinz, soseste in Capitala Romaniei echipa iberica, ale carei dificultati sint de departe mai normale decit produsul orgoliilor bolnave de la Bucuresti. Claudio Ranieri, antrenorul Valenciei, va sta pe banca tehnica doar pentru ca nu a existat timpul necesar pentru a fi gasita o solutie care sa acopere demiterea sa.

Este din ce in ce mai clar, mai ales dupa infringerea din ultimul meci de campionat, de la Santander, ca Ranieri nu va apuca sfirsitul sezonului pe Mestalla, indiferent de echipa care se va califica in optimile UEFA, Steaua sau Valencia.

Distanta dintre problemele celor doua cluburi se masoara in decibeli, iar daca la “lilieci“ despre schimbarea antrenorului se vorbeste in soapta, la “ros-albastri“ Gigi Becali urla de il aude presa spaniola. “Scandalul dintre patronul stelist si suporteri face ca partida cu Valencia sa treaca in plan secund. Marul discordiei este Neaga, golgeterul campionatului romanesc.

Fanii romani au protestat impotriva deciziei de transferare a jucatorului, cerindu-i lui Becali sa plece din Ghencea.

Becali a anuntat ca nu va mai permite accesul gratuit la stadion fanilor care protesteaza si i-a amenintat ca vor fi dati afara din arena, daca acestia vor scoate batistele albe pe parcursul meciului cu Valencia“, scrie ziarul „Las Provincias“, din Valencia, care comite totusi o eroare cind il crediteaza pe Neaga drept golgeterul Diviziei A.

Razboiul a fost tradus in spaniola

Conflictul lui Becali cu ziaristii care au indraznit sa critice echipa de fotbal si abuzul sau de a retrage acreditarile jurnalistilor angajati la ziarele apartinind trustului Ringier nu este nici el trecut sub tacere, spatii pentru redarea manifestarilor patronului Stelei fiind puse la dispozitie si in alte publicatii.

Astfel, „Panorama Actual“ a subliniat ca meciul Steaua-Valencia este eclipsat de conflictul dintre Gigi Becali si suporterii stelisti, iar „Europa Sur“ ca Valencia va vizita o echipa Steaua aflata in razboi.

Detinatoarea Cupei UEFA si a Supercupei Europei va ateriza in Bucuresti la ora 13.45, jucatorii sai urmind a fi cazati la Hotelul Marriott. In aceasta seara, de la ora 20.00, ei vor efectua antrenamentul oficial pe stadionul din bulevardul Ghencea.

Lupte in noroi

Date fiind prioritatile actuale ale conducerii Stelei, terenul de joc nu rezerva nici o surpriza romanilor, suprafata anuntindu-se la ora partidei la fel de plina de noroi, ca in istoricul meci al nationalei cu Norvegia sau in cel cu FC Liverpool de acum un an si jumatate, tot in Cupa UEFA.

Aminarea la nesfirsit a refacerii gazonului a ajuns in stadiul in care adversarii de miine vor fi prinsi intr-o capcana istorica, asemanatoare celei de la Rovine, de a carei existenta se vor convinge in aceasta seara.

Dupa ce luni la rind s-a lamentat ca nu poate investi pe acest sector, din cauza ca stadionul apartine Ministerului Apararii Nationale, acum Gigi Becali este cel care solicita bani pentru refacerea gazonului.

Faptul ca “ros-albastrii” sunt mai obisnuiti cu o astfel de suprafata decit spaniolii nici macar nu constituie un avantaj, Steaua fiind obligata sa atace consistent pentru a marca de cel putin doua ori.

Cu fiscul pe cap

Gigi Becali nu are numai probleme de natura sportiva sau comportamentala, ci si financiare, dupa anuntul facut de ministrul Finantelor de a nu mai tolera datornicii. FC Steaua SA este datoare la bugetul de stat cu suma de 102 miliarde de lei, aflindu-se sub incidenta procedurii de executare silita.

Dupa cum ne-a declarat una dintre angajatele Directiei Finantelor Publice – Sector 6, la AFC Steaua - unul dintre actionarii gruparii de fotbal - a inceput executarea silita inca de acum doi ani, insa sechestrul pus pe bunuri nu acopera prejudiciul creat.