Controversatul om de afaceri ploiestean Florin Mihai - directorul general al societatii SPM SRL - a inaintat ieri autoritatilor o plingere penala impotriva magistratilor Gheorghe Muscalu si Constantin Placinta si a colonelului SRI Gheorghe Dumitrache.

Florin Mihai ii acuza pe acestia de santaj, luare de mita, divulgarea secretului profesional, favorizarea infractorului, abuz in serviciu si trafic de influenta. Plingerea a ajuns pe masa ministrului Monica Macovei si a sefului PNA, Ioan Amarie. Contactat telefonic de reporterii EVZ, procurorul Muscalu a infirmat acuzatiile ce i se aduc.

In plingerea penala, omul de afaceri sustine ca in toamna anului 2001 i-ar fi dat colonelului SRI Gheorghe Dumitrache o suta de milioane de lei, suma pe care acesta i-o pretinsese pentru a-si achita o masa la restaurant unde isi sarbatorise ziua de nastere impreuna cu Gheorghe Muscalu si fostul secretar de stat in MAI, Zaharia Toma.

“Ulterior, au urmat si alte telefoane in care colonelul Dumitrache imi cerea sa ma vad cu dinsul. In urma acestor intilniri i-am platit sume cuprinse intre 1.000 si 2.000 de dolari. (...

) Mai precizez ca pentru nevoi curente, adica atunci cind nu mai avea bani pentru a face cumparaturi, colonelul il trimitea sa ia bani de la mine pe unul dintre fiii lui, cu care ma intilneam la o benzinarie din Ploiesti”, sustine Mihai. El a adaugat ca, la un moment dat, ofiterul SRI i-ar fi cerut aproximativ zece mii de dolari, pe care insa nu a putut sa-i dea.

De atunci a avut numai necazuri, care au culminat - sustine Florin Mihai - cu arestarea lui intr-un dosar in care este acuzat de prejudicierea societatii ASTRA cu citeva zeci de miliarde de lei. Potrivit omului de afaceri, pentru a obtine bani de la el, Gheorghe Dumitrache il ameninta cu finul sau, procurorul Gheorghe Muscalu.

Muscalu si colonelul Dumitrache ar fi pus la cale un intreg complot impotriva lui pentru a-i lua patru spatii comerciale pe care le detinea in centrul Ploiestiului si casa in care locuia. “Am fost arestat noua luni pentru a mi se inchide gura si a mi se fabrica probe. Dupa noua luni am fost pus in libertate, printr-o hotarire definitiva a Curtii de Apel Brasov.

Mi-e frica, dar sint dispus sa platesc cu viata pentru aflarea adevarului”, a declarat ieri Florin Mihai.

Muscalu: “Ma amuza o astfel de plingere”

“Ma amuza o astfel de plingere si astept ca aceia care vor fi desemnati sa faca cercetari in acest caz sa le faca”, a declarat procurorul Gheorghe Muscalu.

El a precizat ca nu il cunoaste personal pe omul de afaceri Florin Mihai si ca pe numele acestuia sint formulate mai multe acuzatii intr-un dosar instrumentat de procurorul Constantin Placinta, delegat de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa faca cercetari in acest caz.

Procurorul a contraatacat acuzatiile omului de afaceri afirmind ca acesta este cercetat, printre altele, si pentru o paguba de aproape o suta de miliarde de lei. Legat de ofiterul SRI, Gheorghe Dumitrache, procurorul Muscalu a recunoscut ca acesta ii este nas. “Nu am insa legaturi profesionale cu nasul meu. Daca nasul meu a comis vreo infractiune, aceasta este problema lui, nu a mea”.

El a adaugat ca nu se va lasa mai prejos, si la finalul cercetarilor care il vor privi, va face toate demersurile legale impotriva lui Florin Mihai.