articol preluat din Ziua (10 dec 2004)

Traian Basescu a trait in fata portii Televiziunii Romane, inaintea emisiunii cu Adrian Nastase, unul din cele mai neplacute momente din viata sa. Un grup bine organizat de simpatizanti ai PSD, care strigau "Nastase Presedinte!", era comasat la intrarea in curtea TVR, ocupand atat trotuarul, cat si carosabilul.

In incercarea de a-si croi partie printre manifestantii care incepusera sa scuipe si sa loveasca masina cu picioarele, Basescu a incercat sa dialogheze cu acestia si, neinspirat a deschis geamul. A primit o pancarta intre ochi, care, ulterior a cazut in masina.

Nedumerit si deja suparat, candidatul Aliantei a aruncat pancarta pe geam, dar in scurt timp a primit-o din nou, fiindu-i aruncata tot intre ochi. In tot acest timp, poarta TVR nu s-a deschis, iar o masina a Politiei aflata in apropiere s-a facut ca nu observa incaierarea. Dupa ce a inchis geamul masinii in care se afla si pana s-a deschis poarta, simpatizantii PSD au continuat violentele.

Se pare ca grupul violent din poarta TVR fusese adus din Ilfov, iar postul public de televiziune nu a asigurat cordoane de ordine, asa cum ar fi fost normal. De altfel, conducerea TVR si-a declinat orice responsabilitate pentru incidentul violent, invocand faptul ca evenimentul s-a petrecut in afara institutiei.

La plecarea din TVR, Adrian Nastase s-a imbratisat cu sustinatorii sai care, cu cateva ceasuri in urma, il scuipasera si il agresasera pe Traian Basescu.

De remarcat faptul ca la prima emisiune a TVR, cand au fost invitati toti cei 12 candidati la Presedintie, au fost manifestanti, simpatizanti ai PRM, recunoscuti ca fiind mai violenti, dar existau cordoane de ordine si astfel de incidente nu au avut loc.