Mii de bucuresteni s-au ingramadit, duminica seara, la Sala Palatului, pentru concertul Phoenix.

Rar s-a vazut ca la acelasi spectacol sa participe oameni din generatii diferite si sa se manifeste la fel. Adica zgomotos. Aceasta performanta este meritul lui Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica, Mani Neumann si Josef Kappl. Copii, parinti si bunici au cantat si au dansat, demonstrand ca muzica buna nu tine seama de varsta.

Peste 4.000 de spectatori au fredonat "Mica tiganiada", "Andrii Popa" si "Fata verde". Nicu Covaci le-a transmis fanilor din sala ca toti banii obtinuti din vanzarea biletelor vor fi donati sinistratilor din Banat: "Am vrut sa organizam un turneu in scopuri caritabile, dar nu am primit sustinere. Asa ca ne-am limitat doar la acest spectacol".

Desi s-a tot zvonit ca Phoenix va disparea, duminica seara s-a dovedit contrariul. Precum pasarea al carei nume il poarta, trupa timisoreana a renascut din propria cenusa. (Adrian Vaduva)

CORZI. Nicu Covaci a spus ca intelege foarte bine dramele oamenilor ramasi fara case. Mai ales pentru ca satul in care a crescut tatal sau a disparut sub ape. "Dumnezeu ii iubeste atat de mult pe saraci, incat le ia totul. Iar pe bogati ii iubeste atat de mult, incat le da totul", a zis Covaci, intr-o pauza.

Mani Neumann s-a dedicat atat de mult viorii, incat a dat gata trei corzi ale arcusului.