N-au mai ramas multi de scos la soare. Cozma se da deja timisorean, iar cu alde Iacobov, Patriciu sau Iscandarani stimabilii judecatori au dat-o in bara, ratind la mustata vinclul inchisorii. Si punem pariu ca, dupa inca o excursie la spital, scapa definitiv si Seche? Iar de Iliescu, ce sa mai vorbim… la virsta lui, doar doamna Nina il mai poate inchide undeva.

Cu toate acestea, chiar si din mormintul politicii, Iliescu ne-a dat peste bot definitiv. Asta ca sa nu traim cu impresia ca va fi usor sa uitam primii 15 ani de democratie originala.

Justitia rumega si scuipa peste gardul inchisorii. Dupa o indigestie zdravana, pe care o ducea pe picioare de prin decembrie incoace, doamna cu pricina ni l-a plasat in brate pe eternul si fascinantul Miron Cozma, mai proaspat si mai curat decit ar fi sperat el vreodata.

Cu amintiri din tinerete si cu visuri de preamarire politica, intunericatul luceafar s-a pripasit in fruncea tarii. Ca doar a fost singurul loc in care consoarta a mai gasit un cuibusor linistit, dupa ce sensibilii din subterane i-au intors spatele.

Asa cum o face acum si Cozma cel viteaz. Si nu-l intoarce doar minerilor. Ci si ingerului sau pazitor. Vazut scapat, cu razele soarelui rasfirat printre plete, intaiul miner al tarii il baga pe Iliescu la inaintare.

Ca doar n-o sa se ridice tara contra tatucului caruia i-a pupat mina atita amar de vreme.

Insa justitia inca mai rumega. S-a obisnuit sa stoarca tot din orice subiect si sa scuipe rezultatul pe cind nu mai intereseaza pe nimeni. Noroc cu aniversarile pe jumatate rotunde ca ne mai amintim de ranile din tinerete. In rest, le mai simtim doar cind se schimba vremea. Asa, ca pe niste jene care nu stim de unde vin.