Un militant de extrema stanga, aflat deja in urmarirea politiei, a fost impuscat de fortele de ordine in timp ce incerca sa comita un odios atentat sinucigas in plin centrul Ankarei, tinta fiind o institutie guvernamentala.

Barbatul, in varsta de aproximativ 30 de ani si membru al Frontului revolutionar de eliberare a poporului, formatiune ilegala, a fost identificat ca fiind Eyup Beyaz, cautat de mai multi ani de politia antiterorista. Gruparea respectiva este considerata de factura terorista in Turcia si in Uniunea Europeana.

El a fost impuscat la o ora de varf, intr-un cartier strict supravegheat si care adaposteste edificii guvernamentale, printre care si birourile primului-ministru, Recep Tayyip Erdogan. Anterior, atentatorului i se refuzase intrarea in incinta Ministerului de Justitie.

Un cameraman aflat, din intamplare, la locul incidentului a filmat intreaga scena, inregistrarea fiind difuzata pe aproape toate canalele de televiziune din Turcia. Asaltat de ziaristi, ministrul justitiei, Cemil Cicek, a refuzat orice comentarii, multumindu-se sa spuna ca "o ancheta este in curs de derulare". De altfel, pana aseara nu fusese data publicitatii nici o declaratie oficiala.

Partidul mentionat se afla la originea a numeroase atentate impotriva statului turc, atacuri soldate, incepand cu 1976, cu zeci de morti, printre care doi fosti generali si un fost ministru de justitie. O ultima astfel de actiune lansata de respectiva organizatie, deosebit de activa al Istanbul, s-a consumat in 2004, cu doar cateva zile inaintea summitului Aliantei Nord-Atlantice. Au murit, atunci, patru persoane.