Intrebat de Carol Sebastian, realizatorul emisiunii “Romania la raport” de la Radio MIX, daca UDMR ar da curs unei invitatii la discutii din partea PSD, Verestoy Attila, senator UDMR a declarat: “Noi in momentul de fata avem o intelegere politica cu Alianta D.A. Noi pe aceasta intelegere politica mergem.

Pentru acest considerent am fost de acord cu acceptarea si sprijinirea demersurilor pentru alegerile anticipate si asa intram in alegeri. Cum iesim va decide electoratul. Orice discutie dupa alegeri”.

Solicitat sa spuna cum va explica UDMR-ul electoratului sau necesitatea anticipatelor, Verestoy Attila a spus: “Noi ne simtim pierzanti intr-un fel a alegerilor din 2004. Noi incercam si vom recupera acele locuri pe care le-am pierdut datorita unor diversiuni care au existat in sanul comunitatii noastre in 2004. Noi am pierdut doua locuri la Senat si cinci locuri de deputati.

In acest sens, noi dorim sa recuperam cat se poate din cele pierdute ca sa fim la adevarata noastra pondere si valoare in viitorul Parlament".

In acelasi context, intrebat daca UDMR-ul se pronunta in favoarea scaderii pragului electoral de intrare in Parlament de la 5% la 4%, senatorul UDMR a raspuns: “Eu am spus de foarte multe ori ca pentru noi nu pragul electoral este inamicul Nr.1. Noi nu trebuie sa trecem peste 5%, ci mult peste 6% in viitoarele alegeri.

” “UDMR-ul desi nu este un promotor si un port drapel al acestei schimbari va putea accepta coborarea pragului de 4%”, a concluzionat Verestoy Attila.