In mijlocul stravechiului desert din nordul Mexicului, o familie ciudata porneste intr-o calatorie fantastica, la al carei capat se vor descoperi pe sine, si de-a lungul careia vor descoperi momente neasteptate de poezie, dar si natura imprevizibila, dar puternica a iubirii.

In filmul lui Campbel Scott, Dincolo de departe, poezia unor timpuri si a unui spatiu care stau sub semnul simplitatii ni se va arata in toata splendoarea ei.

Suntem in 1974, iar fetitta de 11 ani, Bo Grodenm (Valentina de Angelis) si famila ei de liber-cugetatori traiesc in maiestuoasa salbaticie din regiunea Taos. Dorindu-si cu disperare sa-si largeasca orizontul limitat, Bo isi petrece timpul visand cu ochii deschisi.

Este o pustoaica destul de calita, care stie cum sa manuiasca pusca si arcul, isi baga nasul prin toate portofelele si valizele care-i ies in cale, si este preoteasa care oficiaza ceremoniile intr-un lacas pagan pe care tot ea l-a creat.

Bo traieste intr-un loc magic, imprevizil, pe care-l va parasi intr-o buna zi pentru a deveni o femeie puternica.

Arlene (Joan Allen), afectuoasa si excentrica mama a lui Bo, isi petrece timpul lucrand in gradina de zarzavaturi, din care provine cea mai mare parte a mancarii familiei sale – singura problema este ca prefera sa faca acest lucru fara nici o haina pe ea.

In acest timp, tatal lui Bo, Charley (Sam Elliott), intruchiparea barbatului puternic din Vestul salbatic, este pe cale de a pierde batalia cu demonii care-l macina pe dinauntru.

Atunci cand soseste si William Gibbs (Jim True-Frost), un lacom agent IRS care are la randul sau serioase probleme psihice, el se dovedeste a fi catalizatorul unor intamplari care vor schimba existenta familiei in decursul acestei veri secetoase.

Captivat de lumea idilica, speciala a familiei Groden, Gibbs renunta la investigatia asupra taxelor pe care acestia nu le platisera la timp, si-si da seama ca s-a indragostit atat de loc cat si de oameni.

Intr-un moment de energie creativa, Gibbs inmoaie o pensula in vopsea si transpune sentimentele pe panza, descoperindu-si talentul latent pentru arta pura.

Familia se confrunta si ea cu o serie de descoperiri de-a lungul acestui anotimp memorabil – misterul dragostei si al despartirii, puterea legaturilor de familie, dar si adevarul etern, care le sopteste ca in New Mexico, adevarat tinut magic, orice este posibil.

Studiourile Holedigger prezinta OFF THE MAP, regizat de Scott Campbell dupa o piesa de Joan Ackermann, care a adaptat materialul pentru ecran. Scott si Geroge Van Buskirk au produs filmul, in timp ce Martin Garvey si David Newman au fost producatori executivi. Jonathan Filley este co-producator.

Printre ceilalti membri ai echipei de creatie se numara directorul de imagine Juan Ruiz Anchia, editorul Andy Keir si designerul de productie Chris Shriver. Amy Westcott a desenat costumele iar muzica originala ii apartine lui Gary DeMichele. Linda Cohen a supravegheat coloana sonora.

OFF THE MAP ii are in rolurile principale pe Joan Allen, de trei ori nominalizata la Oscar pentru aparitiile sale din THE CONTENDER, THE CRUCIBLE si NIXON, pe Valentina de Angelis, Sam Elliott, J.K. Simmons, Jim True-Frost si Amy Brenneman.