Studentii ameninta cu greva generala si boicotarea anului universitar. Motivul? 40% dintre ei nu vor avea locuri in camine. Nici pentru norocosii care prind totusi loc nu va fi prea bine, pentru ca vor plati cu 30% mai mult decat anul trecut.

In replica, ministrul Mircea Micle le reproseaza studentilor ca nu l-au anuntat niciodata ce probleme au, desi ele nu sunt noi.

Uniunea Studentilor a inaintat Ministerului Educatiei si Cercetarii o petitie in care isi anunta actiunile de protest, in cazul in care situatia caminelor nu se va rezolva.

Presedintele Uniunii Studentilor din Romania povesteste cum, in aprilie, studentii au fost dati afara din camine, pentru ca acestea sa fie reabilitate, insa majoritatea lucrarilor au fost demarate de abia la inceputul lunii august. In aceste conditii, finalizarea lucrarilor la termen, adica 1 octombrie, este practic imposibila.

Rezultatul este ca locurile de cazare vor fi cu 40% mai putine.

O alta nemultumire a studentilor se refera la majorarea taxei de cazare, in conditiile in care subventia pentru regia de camin nu a fost stabilita. Studentii spun ca, anul acesta, taxa va fi mai mare cu 20-30%, in majoritatea centrelor universitare.

In aceasta situatie ei cer ministerului si marirea subventiei pentru cazare si cantina, la 965.000 de lei. In replica, ministerul a promis 20 de miliarde de lei pentru subventii.

Studentii spera ca, pana cel tarziu saptamana viitoare, sa fie primiti de ministrul Mircea Miclea, altfel, sunt decisi sa boicoteze inceperea anului universitar.