Vicepresedintele Cartel Alfa, Petre Dandea, sustine ca sindicatele vor solicita Executivului cresterea salariului minim pe economie, si ameninta ca in cazul in care nu le vor fi solutionate vor declansa ample miscari de protest.

"N-am stabilit inca o valoare minima pentru salariul minim pe economie, pe care noi o vom solicita atat Guvernului cat si patronatelor.

Ne-am gandit la un principiu pe care il vom aduce si il vom pune pe masa: noi dorim in Romania, daca se inscrie in acest club al tarilor europene, o indexare in doi pasi, care sa ne aduca la nivel cu salariul minim a cel putin celei mai sarace tari din Uniunea Europeana. Asta inseamna o indexare la un nivel care inseamna 160-170 de euro".

Declaratia a fost facuta la Radio MIX, in cadrul emisiunii “Romania la raport” realizata de Andreea Pora.

Dandea adauga ca vor fi declansate si negocierile la contractul colectiv de munca la nivel national.

El declara ca sindicatele nu se vor mai angaja in discutii si negoceri inutile cu Guvernul Romaniei, "care nu vrea sa auda de majorari consistente ale salariului minim in aceasta perioada, desi am spus ca il negociem noi cu patronii. Ce putem face e sa pregatim niste actiuni de protest extrem de dure la adresa guvernului" - sustine vicepresedintele Cartel Alfa.