Alianta PNL-PD a crescut in optiunile electoratului, ajungand la 52 la suta din intentiile de vot, releva un sondaj efectuat de Gallup International, la comanda Societatii Academice Romane. Cercetarea a fost facuta, in perioada 7-15 septembrie, pe un esantion de 1.050 de persoane, cu o marja de eroare de +/-3 la suta.

Conform sondajului, pe locul al doilea in topul electoral se afla PSD, cu 31 la suta, urmat de PRM – 9 la suta, UDMR – 6 la suta si Partidul Conservator, cu mai putin de 1 la suta.

Cercetarea Gallup mai arata ca electoratul are pareri puternic divizate despre prestatia actualului Cabinet: 44 la suta dintre repondenti cred ca Guvernul este capabil sa rezolve problemele economico-sociale ale tarii, iar acelasi procent dintre subiecti au o opinie contrara.

Intrebati ce solutie cred ca ar fi cea mai potrivita pentru cresterea eficientei Executivului, 38 la suta dintre subiecti au propus remanierea ministrilor incompetenti, 24 la suta au spus ca alegerile anticipate ar rezolva problema, in timp ce 16 la suta s-au pronuntat pentru schimbarea premierului.

Sondajul indica un nivel scazut de interes fata de actualitatea politica. Desi 76 la suta dintre subiecti au spus ca vor veni la vot in caz de anticipate, doar o treime au admis ca vor vota in cunostinta de cauza.

Totusi, 14 la suta dintre persoanele incluse in esantion au declarat ca PSD se afla inca la guvernare, doar 38 la suta au aflat ca PC este membru in coalitia de la putere, iar 52 la suta cred ca UDMR este in opozitie. (L. Ruse)