Guvernul a decis, joi, majorarea bugetului Ministerului Transporturilor pentru reabilitarea caselor distruse de inundatii. Bugetul ministerului Transporturilor suplimentat cu 4 milioane RON.

Banii provin din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului.

Aproximativ 280 de case sunt distruse si 50 stau sa cada. Este vorba de mai mult de 350 de case care vor trebui reconstruite, apreciaza autoritatile.

Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat ca vor fi alocate in continuare materiale de constructii dar si bani pentru unele cheltuieli suplimentare ca transporturile sau turnarea unor fundatii.

Potrivit autoritatilor, in judetele Timis si Caras-Severin au fost finalizate 185 de case, urmand ca vineri sa mai fie predate inca 76.

"Ne-am angajat sa reconstruim in Banat 905 case si ne vom tine de promisiune. Pana la 30 noiembrie vom termina reconstructia tuturor celor 905 case", a aratat Borbely.

Ministrul Borbely a adaugat ca in cursul saptamanii viitoare va avea loc o videoconferinta cu prefectii, pentru a se gasi solutii de cazare a persoanelor ramase fara locuinte in urma inundatiilor.Borbely a cerut tuturor prefectilor sa se implice in rezolvarea situatiei sinistratilor.

Ministrul a gasit explicatii si pentru sinistratii din Cosmesti care au mers miercuri la Camera Deputatilor si s-au plans presei si ministrului Borbely ca nu au primit nici un ajutor pentru reconstructie. El a explicat ca din cele 52 de persoane din Cosmesti cu care a discutat, doar 22 erau sinistrati, iar doar 4 dintre ei au casele in totalitate distruse.

Borbely a aratat, insa, ca in zona au fost transportate materiale de constructii necesare.