Steaua Bucuresti a reusit o calificare in pas de defilare in grupele Cupei UEFA la fotbal, dupa ce a invins si in mansa a doua a turului intai formatia norvegiana Valerenga Oslo, cu scorul de 3-1 (2-0), la Constanta, pe stadionul "Gheorghe Hagi".

Golurile au fost marcate de Nicolae Dica (31), Gabriel Bostina (42), Victoras Iacob (48), respectiv, Bernt Hulsker (56).

In primul joc, Steaua invinsese la Oslo cu scorul de 3-0.

Partida de la Constanta (Steaua a avut terenul suspendat o etapa din cauza scandarilor rasiste ale suporterilor la adresa unor jucatori de la Shelbourne) a fost la discretia campionilor, care au marcat de trei ori si au ratat numeroase ocazii de gol.

Goian a ratat din primul minut, lovitura sa de cap fiind retinuta cu dificultate de portarul oaspete. Ghionea a reluat si el cu capul din 6 metri, peste buturile lui Bolthof (11). Nicolita (21), singur cu portarul, a luftat, iar un minut mai tarziu Bostina a sutat peste poarta.

De partea cealalta, Hulsker a trimis un sut-centrare, dar Hoseth nu a ajuns la minge (28).

Numai un minut mai tarziu, Radoi prinde un voleu de la 18 metri, dar peste poarta.

Apoi, Steaua deschide scorul, prin Nicolae Dica (revenit dupa o suspendare de 3 meciuri), decarul stelist sutand plasat din mijlocul careului: 1-0 (31).

Bostina majoreaza diferenta, la capatul unei actiuni personale, incheiata cu un sut puternic si deviat din careu: 2-0 (42).

La reluare, Steaua mareste diferenta la trei goluri, gratie reusitei lui Iacob (48), care a reluat cu capul centrarea lui Nicolita: 3-0.

Ros-albastrii rateaza apoi numeroase ocazii de gol: Paraschiv (54) trimite in Bolthof, Dica suteaza de la marginea careului, dar portarul apara (55), reia pe langa poarta la centrarea lui Bostina (58), iar sutul sau de la 16 metri este scos de Bolthof (65).

Oaspetii au reusit sa reduca din handicap in min. 56, prin Hulsker, care a reluat din 3 metri, dupa o greseala comisa de Nesu: 3-1.

Pana in final jocul nu mai are aceleasi valente spectaculare, data fiind soarta transata a calificarii, fiind de notat doar marile ocazii de gol ale lui Cristea (90, 90+3), care a trimis din unghi pe langa Bolthof, dar mingea a lovit bara din dreapta portarului scandinav, iar apoi a reluat cu capul, goalkeeper-ul advers a respins de sub bara.

Ca si in meciul tur, Valerenga, echipa aflata in lupta pentru titlu in Norvegia, a menajat o serie de titulari la Constanta, avand in vedere si sansele scazute de calificare, dupa esecul clar din prima mansa.

Steaua va evoluat pentru a doua oara consecutiv in grupele Cupei UEFA, tragerea la sorti fiind programata marti, iar in urne se va afla si Rapid Bucuresti.

Au evoluat echipele:

Steaua: 33-Vasili Hamutovski - 20-George Ogararu, 3-Dorin Goian, 24-Sorin Ghionea, 15-Mihai Nesu - 16-Banel Nicolita, 6-Mirel Radoi (capitan), 22-Sorin Paraschiv (28-Florin Lovin, 70), 11-Gabriel Bostina - 10-Nicolae Dica (2-Florentin Dumitru, 81), 19-Victoras Iacob (21-Andrei Cristea, 81). Antrenor: Oleg Protasov.

Rezerve neutilizate: 12-Cornel Cernea, 17-Eugen Baciu, 27-Laurentiu Dinita, 7-Daniel Oprita.

Valerenga: 30-Oyvind Bolthof - 3-David Brocken (6-Freddy Dos Santos, 60), 2-Amund Skiri (capitan; 9-Ardian Gashi, 68), 5-André Muri, 18-Tommy Stenersen - 10-Stefan Ishizaki, 20-Mbulelo Mabizela, 25-Steinar Stromnes - 8-Magne Hoseth - 14-Bernt Hulsker (11-Morten Berre, 81), 23-Tore André Flo. Antrenor Kjetil Rekdal.

Rezerve neutilizate: 12-Kwarasey - 27-David K. Driscoll, 4-Thomas Holm, 7-Daniel Fredheim Holm.

Constanta, stadion "Gheorghe Hagi": 14.000 spectatori.

Arbitri: Joao Francisco Lopez Ferreira, la centru; Jose Cardinal, Serafim Nogueira, arbitri asistenti; Artur Manuel Ribeiro Soares Dias, arbitru de rezerva (toti din Portugalia).

Cartonase galbene: Sternersen (11), Lovin (83).