Romania nu va aduce in discutie dosarul transnistrean, in timpul mandatului de presedinte al Consiliului de Securitate al ONU, din octombrie, a declarat ieri ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, subliniind ca este nevoie de tact si delicatete pentru solutionarea acestei probleme si nu de o abordare agresiva.

Ungureanu a salutat admiterea UE si SUA in formatul de mediere, spunand ca, desi nu a fost acceptata formal, Romania se implica in acest caz prin simplul fapt ca participa la politica externa a UE.

"Nu cred ca trebuie sa tacem, dar este nevoie de tact" in abordarea dosarului transnistrean, a mai spus Ungureanu, admitand ca Romania este preocupata de ceea ce se intampla "la cateva sute de kilometri de noi".

Pe de alta parte, tot ieri, Uniunea Europeana, a salutat invitarea forului paneuropean cu statut de observator la negocierile privind solutionarea conflictului transnistrean.

La intalnirea de zilele trecute de la Odessa dintre partile aflate in conflict, s-a stabilit, cu acceptul Rusiei si al autoproclamatei republici Transnsitria, ca UE si SUA sa fie invitate ca observator la discutii.

Este exact solutia pe care o ceruse initial presedintele Moldovei, Vladimir Voronin, care este impartasita si de Romania.