Comisia de privatizare a CEC a anuntat ca, vineri, 21 octombrie 2005, la orele 17:00 a expirat termenul limita de primire a ofertelor preliminare neangajante. 7 institutii financiar-bancare au ramas in competitie si au prezentat ofertele lor preliminare neangajante pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la Casa de Economii si Consemnatiuni CEC.

Cei 7 ofertanti sunt:

· Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A.

· Dexia Bank

· EFG Eurobank

· Erste Bank

· National Bank of Greece

· OTP Bank

· Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank – Holding A.G.

Pentru a-si face propriile analize si evaluari, cei 7 ofertanti au avut acces timp de doua saptamani la cele patru camere de date organizate de CEC, au avut intalniri cu conducerea acestei banci, au efectuat vizite la agentii ale CEC din Bucuresti si din provincie, au primit informatii si date solicitate in plus de cele din camerele de date.

Incepand de luni, 24 octombrie, ofertantii vor avea acces la camerele de date pentru inca o saptamana. In paralel, vor avea loc discutiile tehnice privind propunerile acestora din ofertele tehnice preliminare prezentate.

Pentru a permite pregatirea discutiilor tehnice cu ofertantii, care vor incepe de luni 24 octombrie 2005, Comisia de privatizare intrunita in sedinta pentru a constata primirea ofertelor si a verifica documentele depuse a procedat la deschiderea ofertelor in cadrul aceleiasi sedinte care a avut loc azi la sediul Ministerului Finantelor Publice.

Potrivit strategiei de privatizare aprobate, dupa epuizarea tuturor actiunilor legate de prima etapa a procesului de privatizare, se va trece la solicitarea ofertelor finale angajante, a caror primire se estimeaza a avea loc la finele lunii noiembrie.