Alo… Redactia Gandul? Saru’ mina! Domnul director Cristian Tudor Popescu este? Nu este? Cuuum, este pe teren?! Pai, dinsul mai face munca de teren? Aaa, pe terenul de tenis, la baza sportiva Herastrau… Ma rog… Mai bine ca dinsul nu e in redactie.

Atunci dati-mi-o repede la telefon pe domnisoara Ramona, Ramona Feraru, colega cea noua angajata zilele trecute la Gandul! Nici dinsa nu este? Atunci vreti sa-i transmiteti dvs.

Ramonei urmatoarele… Cine sint eu? Nu conteaza… stie dinsa… un amic… Spuneti-i, va rog, asa… mai bine luati-va un pix si notati, sint niste citate dintr-un editorial mai vechi al lui CTP, din Gandul, „Keep walking, Monica, merg si eu cu tine" se numeste:

Ce-au facut acum e si mai dezgustator. (…) aceste scurgeri purulente ale fiintei omenesti (…) un astfel de canal pestilential, (…) lifuroii bulinei rosii, mai nou cacanii.

Si acum, notati un pasaj, tot din CTP, de data asta in calitate de presedinte al CRP:

Nesocotind cerinte elementare de documentare si verificare in cazul presupusului consum excesiv de alcool al ministrului Justitiei, jurnalistii de la Evenimentul zilei au realizat, prin texte si fotografii, incepind cu pagina intii a ziarului, o adevarata operatiune de discreditare a ministrului Monica Macovei.

Ati notat? Perfect! Acum, cind o mai vedeti prin redactie pe lifuroaica aia cacanie… Cum care? Ramona, normal! Ea e scurgerea purulenta, fosta angajata a canalului pestilential de Evenimentul zilei si, in acelasi timp, semnatara a articolului „Noroc, doamna ministru!" incriminat de CTP al CRP… Deci, cind o mai vedeti… alo!… aalo!… Na, ca s-a intrerupt!

Chel Guevara