Fostul campion olimpic la patinaj artistic, austriacul Wolfgang Schwarz, a fost prins in flagrant delict de catre politia austriaca in timp ce punea la cale rapirea fetei unui om de afaceri roman. Planul austriacului a fost dejucat de un roman.

Victima rapirii trebuia sa fie Andreea Serban, fiica primarului orasului Slanic Moldova, Andrei Serban. Ea are 18 ani si locuieste la Viena, unde se afla la studii. Tatal ei ne-a relatat ca, in urma cu o saptamina si jumatate, fata a gasit o hirtie in cutia postala pe care era scris un mesaj in limba romana - „Ai grija ca cineva incearca sa-ti faca rau" - si un numar de telefon.

Speriata, fata l-a sunat pe tatal ei. „Dupa ce am linistit-o pe fetita, am sunat la acel numar si am vorbit cu un barbat care mi-a spus ca a fost contactat de un austriac, care l-a intrebat daca stie niste romani dispusi sa rapeasca o fata pentru bani. La inceput, nu am stiut ce sa cred. Dupa ce mi l-a descris pe austriac, am luat legatura cu politia austriaca", ne-a declarat Andrei Serban.

Pentru a-l prinde in flagrant delict, politistii austrieci s-au dat drept romanii dispusi sa rapeasca fata pentru bani. Ei s-au deghizat in infractori si s-au intilnit cu Schwarz, in ideea sa vada despre ce este vorba si sa-si negocieze partea din rascumparare.

Politistii austrieci au aflat astfel in detaliu planul pus la cale de campionul austriac si suma pe care acesta intentiona sa o ceara drept rascumparare: trei milioane de euro.

Austriacul avea antecedente

Dupa ce a fost prins de politistii austrieci, Schwarz a recunoscut ca a pus la cale rapirea romancei, impreuna cu citiva infractori englezi, si ca avea de gind sa ceara trei milioane de euro rascumparare de la parintii sai. Campionul austriac are cazier, el fiind acuzat in urma cu citiva ani de proxenetism.

Ajuns in dificultate financiara, el si-a vindut locuinta unei agentii imobiliare care, ulterior, a fost inchiriata de Andreea Serban. Primarul orasului Slanic Moldova si fostul patinator s-au cunoscut pret de citeva zile, cind al doilea inca nu apucase sa-si ia lucrurile din casa. A fost, probabil, momentul in care austriacul a intuit puterea financiara a tatalui fetei.

Andrei Serban ne-a mai declarat ca l-a contactat din nou pe romanul care i-a dejucat planul de rapire austriacului, dar binefacatorul a dorit sa ramina anonim. „Vreau sa-i multumesc acelui roman si pe aceasta cale. Am demonstrat ca tot ceea ce se spune despre noi in strainatate nu este adevarat", afirma Andrei Serban. •

Locotenentul lui Iacobov

Andrei Serban este considerat cel mai apropiat partener al lui Corneliu Iacobov. Au fost impreuna in firma Vradicor Financiar Group, cu ajutorul careia magnatul bacauan si-a construit imperiul, cumparind Rafinaria Darmanesti, RAFO Onesti, o buna parte din statiunea Slanic Moldova, hoteluri in Bucuresti si pe litoral etc.

Andrei Serban a candidat in anul 2000 la functia de primar al orasului Slanic Moldova, insa a pierdut in pofida sumelor uriase de bani alocate campaniei electorale. Si-a luat revansa in 2004.