Tacerea mieilor

Zmeii lui Gigi din etapele precedente au fost doar niste mielusei in fata echipei sobre si organizate a lui Nelutu Sabau.

Marius GEANTA

Fantoma egalului dintre Dinamo si Jiul a bantuit aseara deasupra arenei din Ghencea minute bune. Daca nici formatia lui Protasov nu va invinge si nu va profita de pasul fals al rivalei?

Frigul si conditia de outsider infometat au adus prudenta in planurile lui Sabau. Asta daca putem sa-l suspectam pe antrenorul bistritenilor ca ar avea vreodata accese de exaltare. Consecvent, a pastrat linia de patru fundasi, dar a intarit mijlocul terenului, opunand careului determinant al Stelei o panza de cinci oameni.

Au aglome-rat, s-au agatat de orice minge si de fiecare adversar aparut in campul vizual, au incercat sa blocheze culoarele altadata largi ale stelistilor si si-au indreptat privirea spre Hamutovski doar atunci cand nu mai aveau de ales.

Chiar si asa, oaspetii au reusit sa aiba cea mai importanta ocazie a primei parti, dar Lovin a pus salvator piciorul, dupa o lovitura libera a lui Arbanas.

Steaua n-a mai avut dinamica din precedentele partide, jocul ofensiv fiind amputat prin prestatia teapana si avansata a bistritenilor, pe fondul absentelor lui Nicolita si Radoi, organele vitale din linia mediana.

Oprita a fost mai mereu in contratimp, remarcandu-se doar prin gratia cu care l-a incurcat pe Florentin Dumitru (64). Reluarile cu capul ale lui Dica (56, 76), sutul bun al lui Dumitru (74), semne ale presiunii oarbe exercitate de oamenii lui Protasov, n-au facut decat sa creasca actiunile la bursa fotbalului ale lui Sabau.

Cotatii care au sarit efectiv in aer dupa ce Muresan a executat perfect o lovitura libera de la 25 de metri pentru surpriza etapei si poate a campionatului.

Castiga cu 3-0?

Mihai IONESCU

Amir KIARASH

Prestatia lamentabila, dar mai ales egalul obtinut contra Jiului au tensionat apele si asa involburate de la Dinamo.

Constantin Danilescu a introdus o contestatie legata de dreptul de a evolua al lui Ciprian Petre, urmand ca in cursul zilei de astazi sa inainteze si un memoriu la Compartimentul Competitii al FRF.

"Jucatorul a revenit in acte ca fiind al lui Juventus Colentina incepand cu 22 octombrie", ne-a spus Danilescu. Despre ce este vorba? In vara, Petre a fost vandut Jiului pentru 50.000 de dolari, dar clubul din

Colentina a inregistrat o anexa prin care se specifica faptul ca in momentul in care "minerii" nu platesc la timp o rata jucatorul revine automat la Juventus.

Din cate se pare, "cainii" au aflat de aceasta neregula de la Ion Moldovan, antrenorul lui Juventus si fost dinamovist. "Pe 22 octombrie le-a expirat termenul de plata a ultimei rate.

Mai aveau sa-mi plateasca 30.000 de dolari", ne-a declarat Marian Rusen, presedintele lui Juventus. Reactia petrosanenilor a fost una de indignare. "E rusinos ca o echipa ca Dinamo ajunge sa recurga la asemenea metode", a spus Marian Spiru, secretarul Jiului.

ALEX BALTOI

Atuuri: Dupa ce fumeaza, scoate pe gura fumul de tigara in forma de cerculet

Puncte slabe: Tot ce are in comun cu fotbalul

Porecla: Colegii il numesc Ceapa. Si tribuna il numeste Ceapa, deoarece atunci cand se intalneste cu mingea, aceasta incepe sa lacrimeze

Adversari In cupa UEFA

LEVSKI SOFIA

Adversarii de joi ai dinamovistilor au invins-o pe Slavia Sofia, 5-0 (Borimirov 21 si 67, Domovciski 27 si 83 si Telkiski 79). Stanimil Stoilov a folosit formula: Petkov - Milanov, Tomasic, Eromoigbe (80 Bukarev) - Borimirov, Domovciski, Telkinski, Wagner, Bardon (75 Iovov) - Koprivarov (63 Angelov), Topuzakov.

TSKA MOSCOVA

Echipa pregatita de Valeri Gazzaev a invins cu 2-1 pe FC Rostov, in antepenultima etapa a campionatului Rusiei. Golurile adversarilor lui Dinamo din Cupa UEFA au fost inscrise de Zirkov si Vagner Love.

OLYMPIQUE MARSEILLE

Trupa lui Jean Fernandez a reusit doar un egal, 1-1 (Koke 29 / Acimovic 51), acasa cu Lille OSC, in etapa a 13-a din Ligue 1. Oaspetii au fost dezavantajati clar de arbitrul Picirrillo, care le-a refuzat o lovitura de pedeapsa, dupa un fault clar al lui Barthez.

Sa radem cu Sing Sing B.B.

Dezamagiti din cauza ultimelor evolutii ale echipei, suporterii dinamovisti au decis sa faca haz de necaz. Majoritatea elevilor lui Andone au fost aspru criticati pe site-ul oficial al fanilor, www.dinamomania.net.

Doi dintre fotbalisti insa, Alex Baltoi si Florin Bratu, au beneficiat de o atentie "speciala" din partea suporterilor, fiind pur si simplu ridiculizati de administratorii site-ului.

Acestia au facut o comparatie intre perechea ofensiva a lui Dinamo din campionatul trecut, Niculescu - Danciulescu (poreclita N&D) si cea din ultimele partide Baltoi - Bratu (supranumita Sing Sing B.B.).

Fanii au intocmit cate o fisa biografica pentru Bratu si Baltoi in care au trecut atuurile si punctele slabe ale acestora.

FLORIN BRATU

Nemultumiri: Ca meciul de fotbal nu se disputa pe o pista de atletism Atuuri: Hobby-uri: Sa fie acolo unde colegii se asteapta cel mai puttn si sa fuga directii la care colegii sai se asteapta cel mai putin

I-au executat pe "rechini"

Marius POPEANGA

(Constanta)

In mod cert Farul nu mai este echipa din sezonul, trecut, care inspira respect si teama gruparilor titrate din Capitala.

Asta s-a vazut si in partida de ieri, care a inceput sub semnul violentelor dintre suporterii rapidisti si cei ai gazdelor, acestia din urma sustinand de fapt cauza fratilor stelisti in continuul razboi cu giulestenii.

Visiniii au inceput partida fara a se complexa in fata ostilitatii constantenilor si au actionat cu o precizie chirurgicala.

In minutul 10, Maldarasanu l-a lansat cu o pasa in adancime pe Buga, Curca a ratat interventia (asa cum a inceput sa-i obisnuiasca pe propriii suporteri), iar atacantul giulestean a inscris in poarta goala.

Cinci minute mai tarziu, elevii lui Razvan Lucescu le-au predat "rechinilor" o lectie limpede de contraatac: Badoi a recuperat in propria jumatate si i-a trimis in lung de linie lui Buga. Acesta din urma i-a luat fata neinspiratului Schiopu si i-a centrat in careu lui Niculae, care a marcat cu capul din 6 metri.

Pana la pauza Rapidul a fortat doar atat cat a fost nevoie, dar dupa aceea s-a vazut inca o data ca gruparea de sub Grant are mari probleme in a se mentine in avantaj.

Reveniti de la vestiare, "marinarii" i-au sufocat pe oamenii lui Lucescu si au inscris repede prin Lungu, care a sutat frumos de la peste 20 de metri. Apostol, apoi Senin au fost aproape de a pune in scena cosmarul Rapidului: egalarea survenita dupa un scor aparent confortabil, dar Coman si-a demonstrat clasa.

Ofensiva gazdelor s-a transformat apoi, odata cu trecerea timpului, in disperare sterila, iar cu cateva minute inainte de final Niculae a avut ocazia sa inchida meciul, dar ratarea sa a prelungit chinul giulestenilor. In cele din urma, victoria Rapidului a provocat un val de ura si frustrare venite din tribune.

Galeria Rapidului a creat dezordine

Cu zece minute inaintea partidei, intre cele doua galerii a izbucnit un conflict. Constantenii au scandat lozinci cu tenta rasista, cea mai des auzita fiind "Gripa aviara pentru pui de cioara". Drept raspuns, rapidistii au rupt gardul despartitor si au invadat sectoarele ocupate de localnici.

Jandarmii au intervenit prompt, dar au avut de suferit din cauza indarjirii bucurestenilor. Intr-un final, fortele de ordine au potolit cele doua tabere, iar meciul a inceput fara probleme. (Dorinel ARTENE)

"Este o victorie buna pentru moralul nostru, obtinuta inaintea unei partide foarte importante pe care o vom juca in Cupa UEFA"

Razvan Lucescu, antrenor Rapid

"Va trebui sa ne pastram calmul si luciditatea. Este al treilea meci consecutiv pe care-l pierdem in campionat si acest lucru ma ingrijoreaza."

Petre Grigoras, antrenor Farul

Fericiti pentru ca se antreneaza mai putin

Rapidul a ramas singura echipa din Romania care lupta pe trei fronturi: campionat, Cupa Romaniei si Cupa UEFA. Desi au subliniat ca le va fi foarte greu in continuare, elevii lui Razvan Lucescu erau ieri extrem de fericiti datorita acestei conjuncturi.

"Este bine ca evoluam mai mult, scapam si noi de antrenamente", marturisea fundasul Marius Constantin. Daniel Niculae l-a aprobat pe colegul sau din defensiva: "Este greu, dar nu trebuie sa ne plangem. Sa dea Domnul sa jucam la fel de mult in fiecare an". (Dorinel ARTENE)

Vantul le-a pus mari probleme jucatorilor

Fotbalistii ambelor echipe s-au lovit ieri de un adversar neprevazut: vantul, care a suflat naprasnic pe toata durata partidei. La final, fotbalistii ambelor echipe s-au plans ca natura i-a impiedicat sa-si etaleze calitatile." Din cauza vantului, ne-am aparat haotic.

Nu puteai sa iesi nici cu mingea pe sus si nici la firul ierbii. Toti am suferit", ne-a declarat Marius Constantin. Suparat din cauza rezultatului , Tibor Moldovan (foto) a dat vina tot pe vant: "E greu sa construiesti pe o asemenea vreme, mai ales ca eram condusi inca din startul partidei". (Dorinel ARTENE)

Adversari In cupa uefa

RENNES

Echipa antrenata de Ladislau Bölöni a invins cu 2-1 pe FC Metz, in etapa a 13-a din Ligue 1, golurile bretonilor fiind marcate de Utaka (17) si Frei (56). Tehnicianul roman a folosit formula: Pouplin - Ouadou, Edman, Adailton - Barbosa, Gourcuff (80 Mvuemba Makengo), M’Bia, Didot (75 Faty), Monterrubio - Utaka, Frei (83 Sow).

SAHTIOR

Mircea Lucescu si elevii sai isi continua marsul prin campionat, invingand ieri, cu 1-0, pe Cernomoret Odessa. Singurul gol al meciului a fost marcat de Brandao. Ciprian Marica a fost titular si a jucat 56 de minute, Razvan Rat a intrat pe teren in minutul 58, in timp ce Flavius Stoican nu a fost retinut in lot.

STUTTGART

Svabii au remizat acasa, 3-3, cu Hertha Berlin, in etapa a 11-a din Bundesliga, golurile gazdelor fiind marcate de Ljuboja, Cacau si Gomez. Giovanni Trapattoni, antrenorul lui Stuttgart, este in pericol de a fi demis.

Paok salonic

Echipa antrenata de Alberto Malesani a fost invinsa in deplasare de Panathinaikos Atena. Singurul gol al intalnirii a fost marcat de Matzios, in minutul 14.

REZULTATE ETAPA XI

Sambata, 29.10

Poli Iasi-Sportul 1-0

Bacau-Cluj 0-2

Otelul-Arges 0-1

Pandurii-Vaslui 0-0

Dinamo-Jiul 1-1

Duminica, 30.10

Steaua-Gloria 0-1

Farul-Rapid 1-2

Poli Tim.-National 2-1

CLASAMENT ETAPA XI

Pct

1. Dinamo 26

2. Steaua 24

3. CFR Cluj 19

4. Rapid 19

5. FC Arges 19

6. Poli Timisoara 17

7. Farul 17

8. FC National 17

9. Sportul 16

10. Poli Iasi 14

11. Gloria Bistrita 12

12. Jiul Petrosani 9

13. Pandurii Tg Jiu 8

14. FCM Bacau 8

15. Otelul Galati 8

16. FC Vaslui 4