"Speram ca, pana la vacanta parlamentara din iarna, legea privind pensiile facultative sa poata fi votata de catre cele doua Camere ale Parlamentului, mai ales ca procedurile de adoptare a actelor normative au fost scurtate.

In prezent exista termene potrivit carora, daca nu se aproba legile la timp, acestea trec in aprobare tacita", ne-a declarat domnul Mihai Seitan, Presedintele Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).

"Concluzia mea este ca anul acesta vom avea o lege a pensiilor facultative", a mai precizat domnia sa.

In paralel, CNPAS lucreaza si la definitivarea principiilor de functionare a pilonului II, care este in prezent plin de restrictii in ceea ce priveste circulatia libera a capitalului.

"Vom crea un cadru mai larg din punct de vedere al gradului de acoperire, adica la sistem vor participa obligatoriu toate persoanele pana in 35 de ani si, optional, cele cu varsta cuprinsa intre 35-45 ani", explica domnul Seitan.

"In cateva zile, vom avea un proiect de lege finalizat, care sa urmeze traseul avizarilor si, pana in 15 noiembrie, sa fie postat pe site-ul ministerului", arata domnul Seitan.

mihaela.circu@mxp.ro