Liberalii string rindurile in jurul sefului lor, premierul Calin Popescu Tariceanu. Ei au decis sa-i ceara presedintelui Traian Basescu schimbarea conducatorilor de servicii secrete si a sefilor de la Curtea de Conturi si Consiliul Concurentei.

Referitor la cazul Ilie Botos, Calin Popescu Tariceanu a spus ca s-a considerat nepotrivit ca in conditiile actuale PNL sa faca vreo referire la procurorul general.

In plus PNL va sustine promovarea legii lustratiei ca masura de asanare morala a societatii romanesti. In textul rezolutiei adoptate de biroul permanent se face referire si la situatia Consiliului pentru studierea arhivelor securitatii. Liberalii sustin prelungirea mandatului CNSAS cu 6 ani.

Surse din partid citate de presa sustin ca la intilnire s-ar fi discutat si despre gasirea unei stategii de contracarare a atacurilor presedintelui la adresa premierului.

Aceleaasi surse sustin ca liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu s-ar fi abtinut de la comentarii pe tema relatiei cu seful statului si nici nu ar fi votat textul rezolutiei pentru a nu da nastere la interpretari.