In zilele si noptile fierbinti, cei care pasesc in aceste paradisuri izolate aleg un mod de viata fara inhibitii. Universurile insulare amplifica simturile. Aici primesti infuzii de tinerete. Si tot aici codul comportamental incurajat e exhibitionismul fizic si financiar.

Pentru majoritatea dintre noi, in starea de visare apar insule tivite de plaje albe si palmieri umbrosi, unde "munca" e doar un cuvant din cinci litere. Fiecare astfel de loc are o putere de seductie aparte - fie ca ne gandim la nisipul fin, la izolarea de lumea dezlantuita sau la panoramele care iti taie respiratia.

Si da, insulele sunt sexy. Aici nu renunti doar la inhibitii, ci si la acoperamantul trupului. Incaltamintea e in plus, iar pielea bronzata se expune mai generos ca nicaieri. Pe unele insule, de fapt, hainele sunt pur optionale...

Apoi, mai e viata de noapte. In sezonul de varf, se sta tarziu in cluburi cu atmosfera vibranta sau in taverne locale. Pentru cei care prefera serile calme, exista nopti pescaresti, sticle cu vin curat si cerul cu puzderie de stele. Ce poate fi mai romantic?

Cele mai senzuale insule ofera, bineinteles, evadare. Sunt locurile in care codurile normale de comportament dispar, inlocuite de exhibitionism fizic si financiar. Iahturile pe puntea carora se bea sampanie in loc de apa se leagana in porturi, concurandu-se reciproc prin splendoarea designului si dimensiunile impozante.

Regulile primitive ale atractiei circula fluide, coborand in fiecare dimineata pe plajele racorite, ca sa urce apoi spre camerele inchiriate in vile si bungalouri.

Revista americana "Forbes" a compilat recent o lista a celor mai sexy insule din lume in 2005. Iata 9 dintre ele.

1. In Pacific, atolul Bora Bora e asaltat de turisti mai ales in perioada mai-octombrie. In complexul care apartine Bora Bora Nui Resort & Spa, cele 120 de vile acomodeaza turisti veniti sa uite ca exista si o alta realitate dincolo de orizont.

Vilele suspendate peste apa ofera privelisti superbe asupra lagunei, iar cele asezate in apropierea centrului Spa includ in pretul camerei si tratamentele specifice. O camera cu vedere la plaja costa de la 678 $ pe noapte. De ce e Bora Bora sexy? Datorita statiunilor luxoase de pe aceasta insula minuscula, a plajelor cu nisipuri de un alb pur si a izolarii geografice.

2. Insula italiana Capri e sexy prin clima temperata, aerul cu miros de lamaie si prin posibilitatile de interactiune cu luxul in toate formele. Senzualitatea locului poate ajunge sa-i epuizeze chiar si pe cei mai sexy turisti.

De la imparatul roman Tiberius pana la primii europeni ajunsi aici, de la artistii si intelectualii secolului al XIX-lea pana la celebritatile si bogatasii de azi, Capri seduce nu doar prin alaturarea de peisaje surprinzatoare si centre urbane cu buticuri de designer, ci si prin proprietatile vindecatoare ale climei din insula, perfecta pentru intinerire, regenerare si relaxare.

Capri Palace Hotel & Spa din Anacapri ofera o priveliste minunata asupra Bay of Naples. Cei care vor sa ramana platesc sume pornind de la 275 $ pe noapte.

3. Ce e mai incitant - spiritul francez sau clima si bucataria italiana? Corsica - insula din Mediterana cu cei mai inalti munti si cu cele mai multe rauri, unde gasim influente ale celor doua culturi. In bucatarie gasim fructe si legume, castane, ulei de masline, carne de oaie, branza de capra si vanat.

Pe coasta de 1.000 km lungime sunt multe golfuri ascunse care ii tenteaza pe amatorii de senzatii tari. La Gran Hotel Miramar o persoana plateste pentru o noapte incepand de la 320 $ in plin sezon.

4. Daca Elba e o inchisoare, atunci aruncati cheia! E greu de crezut ca aceasta bijuterie a naturii a fost loc de pedeapsa - Napoleon a stat aici 10 luni. Azi, Insula Elba atrage romanticii prin panoramele asupra oceanului si prin oraselele ei, mai mica fiind decat Sardinia si Sicilia.

In Hotelul Ilio 3*, care are doar 19 camere, pretul pentru o persoana include micul dejun si cina si incepe de la 62 euro pe noapte in plin sezon, pentru ca, in octombrie, sa porneasca de la 48 euro.

5. Cea mai mare insula nisipoasa din lume se afla in Australia, cunoscuta pentru cainii dingo, viata salbatica, padurile tropicale si lacurile cu apa dulce, ca si pentru plaja de nisip alb care se intinde pe 121 km. In Fraser Island din Australia nu exista strazi pavate, iar dunele enorme din nisip ofera spatiu si intimitate pentru oricine alege sa-si petreaca vacanta aici.

Pachetul romantic de 3 nopti in complexul Kingfisher Bay Resort include cazare, sampanie si capsuni la sosire, camera Spa, mic dejun de tip bufet cald si transfer cu un catamaran - toate pentru 549 $ pentru o persoana.

6. Viata in Grenada curge in ritm foarte lent - ritmul caraibian. Aerul condimentat si sexy te face sa simti ca inhibitiile (ca prosopul de plaja sau bandana) nu-si au rostul. Daca iti plac sporturile de apa si plantele cu parfum exotic, e locul pe care-l cauti.

In prezent, cel mai luxos complex, Spice Island Beach Resort, e in curs de renovare din cauza pagubelor produse de uraganul Ivan si va fi deschis anul viitor, cu calificativul de 5*. Cazarea pentru o noapte aici costa intre 478-1.040 $ in sezonul de varf (decembrie-aprilie), dar se pot gasi si variante mai ieftine.

7. Insula hedonistilor, Ibiza, e capitala globala a petrecerilor de vara - daca vrei viata de noapte, trebuie sa stii ca aici sunt cele mai bune cluburi si cei mai buni DJ din lume.

Dincolo de noptile decadente, sau poate tocmai de aceea, pe insula spaniola vin multi artisti - aici se afla cea mai mare concentrare de talente internationale, care au gasit inspiratie si implinire din modul de viata din Ibiza, care poate fi si intens spiritualizat. Cuvantul preferat al locuitorilor insulei e "tranquillo", adica "gaseste pacea interioara in armonie cu natura".

8. Daca doresti o vacanta la mii de mile departare de nicaieri, du-te in arhipelagul Seychelles, ascuns in mijlocul Oceanului Indian. Conservate si ferite pana aproape de secolul al XVIII-lea de civilizatie, fiecare dintre cele 70 de plaje are caracterul sau aparte.

Cea mai sexy e Mahe, supranumita Insula Abundentei, unde nu ai altceva de facut decat sa te bucuri de soare, de nisip si de persoana iubita. Sainte Anne Resort & Spa, complex format din 87 de vile si o Spa care apartine casei Clarins, ofera camere cu pornire de la 866 $ pe noapte in plin sezon (ianuarie-aprilie).

9. Probabil unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, unii spun ca Santorini e motivul pentru care s-au inventat cartile postale. Inclini sa-i crezi cand vezi casele grecesti din piatra alba, asezate in inima unui vulcan stins, pe o plaja din lava neagra, singura de acest fel de pe glob.

Santorini e alegerea clasica pentru magnati, atrasi de exclusivismul locului si de dramatismul peisajului. Complexul Katikies, unde o persoana plateste 245 $ pe noapte, e format din 22 de bungalouri situate in the Oia, un oras linistit.