GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicatii la nivel regional a primit distinctia "Best Central Europe Wholesale Provider". Premiul a fost prezentat la a 5-a editie a Premiilor Capacity Europe din cadrul Congresului European de Telecomunicatii, desfasurat la Amsterdam.

Juriul a fost constituit din reprezentanti Yankee Group, Ovum, Atlantic-ACM, Capacity magazine etc.

Premiul, castigat in competitie cu alti operatori alternativi regionali si continentali, companii nationale foste monopoluri de telecomunicatii, a fost atribuit GTS Central Europe ca recunoastere a eficientei strategiei de crestere urmata in 2005, de consolidare a pozitiei de lider regional pe piata telecomunicatiilor.

"Juriul a apreciat ca strategia de dezvoltare a GTS Central Europe, prin integrare de operatori si crestere a ariei de acoperire a retelei proprii, fac din aceasta companie un competitor puternic pentru furnizorii traditionali de telecomunicatii din regiune.

Grupul demonstreaza un apetit deosebit pentru extindere si noi integrari de companii in zona," a apreciat juriul Premiilor Capacity Europe 2005

GTS CE opereaza o infrastructura regionala incluzand un mare numar de retele metropolitane si centre de colocare si gazduire de continut pentru Internet. GTS CE va continua sa se extinda comercial si geografic, prin investitii in retea, crestere organica si consolidare regionala.

Ca urmare a executiei strategice, in 2005 GTS CE a integrat doi dintre cei mai importanti operatori la nivel national; Aliatel in Republica Ceha si Energis in Polonia.

"Aceste operatiuni au crescut gradul de acoperire al retelei regionale GTS CE, gama de servicii si baza de clienti, pana la un nivel al veniturilor, estimat pentru anul in curs, la Euro 300 mil." a declarat Tamás Polgár, CEO al GTS Central Europe.

"Acest premiu ne valideaza optiunea strategica si ne asigura un important suport pentru a continua, pentru a creste importanta GTS CE in sectorul telecomunicatiilor din regiune, cu atat mai mult cu cat publicatia este una dintre cele mai respectate in domeniu."

"Acest premiu reprezinta recunoasterea a ceea ce reprezentam pe pietele de referinta, a standardelor de operare, de calitate si eficienta pe care le impunem." a declarat Dan Mihaescu, Country Manager al GTS Telecom.

"Bazandu-ne pe o infrastructura in expansiune, prin care acoperim si servim deja operatori din 20 de tari din spatiu central, est si sud european si, urmarind obiective strategice de crestere si integrare de noi operatori, GTS confirma ca este factorul de consolidare al pietei regionale, operatorul capabil sa furnizeze cele mai

sofisticate solutii de comunicatii de date si telefonie, scalabile si stabile, capabile sa sustina dezvoltarea afacerilor clientilor."

Despre Capacity Awards

Capacity Award este un eveniment anual, parte integranta a Congresului European de Telecomunicatii. Evenimentul ce se desfasuara in Amsterdam, este organizat de Capacity Magazine si reuneste operatori de telecomunicatii activi la nivel global, continental, regional si national.

Capacity Awards este structurat in zece sectiuni si cuprinde: Best global wholesale offering, Best national European wholesale offering, Best pan-European wholesale offering, Best Central and Eastern Europe wholesale offering, Best pan-Asian wholesale offering, Best regional/national US wholesale offering, Best US metropolitan offering, Best Latin American wholesale offering, Best market innovation, Best niche/new player

Despre GTS Central Europe

GTS Central Europe este cel mai important operator alternativ de telecomunicatii la nivel central si est european care asigura servicii integrate de telecomunicatii pentru corporatii, companii comerciale, companii mici si mijlocii, carrieri internationali.

Grupul detine propria infrastructura de fibra optica si opereaza cinci carrier-i alternativi in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria.

Gama de servicii GTS cuprinde solutii de telefonie, comunicatii de date, conexiuni Internet, solutii IP VPN si MPLS, servicii de banda larga. Grupul, cu peste 1000 de angajati, estimeaza pentru 2005 o cifra de afaceri de Euro 300 mil.

Urmand o strategie agresiva de expansiune, GTS si-a extins considerabil reteaua in ultimele 12 luni si este capabila sa ofere servicii si solutii de comunicatii in 20 de tari din regiunea central si est europeana, in tarile baltice, Europa de Sud-Est si Turcia.

Despre GTS Telecom

Certificata ISO 9001 GTS Telecom furnizeaza cele mai stabile solutii de comunicatii din Romania, pe care le gestioneaza pana la interfata de conectare a clientilor (end-to-end). Nivelul mediu de stabilitate al solutiilor GTS Telecom in 2004 a fost de 99,82%, iar in primul semestru din 2005 a atins 99,91%.

Pozitionata ca Business AcceleratorTM GTS Telecom furnizeaza pe piata business solutii de transport, comunicatii de date TCP /IP, X.25 si Frame Relay, servicii Internet, solutii de voce si hosting.

Compania detine propria infrastructura transfrontaliea de fibra optica de 25Gbit/sec in Oradea cu conexiune de rezerva in Arad, prin care se conecteaza direct cu infrastructura GTS Central Europe.

La nivel national GTS Telecom opereaza reteaua MPLS cu o capacitate de transport de 10Gbit/sec si topologie inel, prin care conecteaza 19 puncte de prezenta.

In Bucuresti GTS Telecom detine si opereaza reteaua metropolitana de fibra optica de 2,5Gbit/sec si reteaua radio in banda 5,8GHz prin care acopera integral orasul.