Sambata seara, telespectatorii americani au putut-o vedea pe Monica Barladeanu declarand razboi total gandacilor preistorici de pestera, in filmul „Caved in: Prehistoric Terror", care a avut premiera pe canalul specializat SciFi.

Desi romanca, ce apare mai nou sub numele Monica Dean, a avut un rol principal, Sophia, o femeie atragatoare si curajoasa, pelicula este doar un film de televiziune, si inca unul de categorie B, care a fost produs de Kentauros Entertainment special pentru canalul stiintifico-fantastic din Statele Unite.

Actiunea, filmata la Bucuresti la sfarsitul lui 2004, se invarte in jurul unei comori ascunse intr-o fosta mina de sare, unde, la un moment dat, isi fac aparitia niste insecte uriase. Punctul culminant al peliculei este cel in care insectele incep sa-i manance pe rand pe hotii (deghizati in aventurieri) care plecasera in cautarea comorii.

Insa, ca un Fat Frumos in varianta feminina, Monica Barladeanu supravietuieste si ajunge la suprafata cu cateva pietre pretioase.

Trei romani pentru un horror american

Printre partenerii de platou ai Monicai s-au aflat Christopher Atkins, cunoscut din filmul „Laguna albastra" (1980), Cristian Popa, vedeta telenovelei „Secretul Mariei", si Razvan Popa, actor la Teatrul National din Bucuresti.

Filmul este regizat de Richard Pepin si Ruxandra Slotea, aceasta din urma o romanca de 28 de ani care a mai colaborat, printre altele, si la „Orient Expres" (2004, regia Sergiu Nicolaescu, scenariul Ioan Carmazan), la „Raport despre starea natiunii" (2004, regia Ioan Carmazan) si la „Dulcea sauna a mortii" (2003, regia Andrei Blaier, scenariul Petre Salcudeanu).

Comentarii de groaza

Comentariile postate pe site-urile specializate de film sunt critice la adresa calitatii actorilor si a efectelor speciale. „Sa ma uit la „Caved in" a devenit un adevarat chin chiar dupa primele minute.

Pe la mijlocul filmului deja speram ca insectele sa-i manance pe toti pentru ca nu mai suportam tipetele exagerate ale actritelor si nici efectele speciale prost realizate", povesteste unul dintre telespectatorii fideli ai canalului stiintifico-fantastic.

Articol integral in Evenimentul zilei