Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) anunta o noua prelungire a termenului de depunere a ofertelor pentru preluarea Electroputere SA, pina la data de 3 februarie, asta dupa ce in cursa privatizarii a aparut un nou ofertant, Asociatia Salariatilor ELPAS Craiova.

"In data de 16 ianuarie 2006, Asociatia Salariatilor ELPAS Craiova a achizitionat dosarul de prezentare a Elecroputere SA, solicitind si extinderea termenului pentru depunerea ofertelor de preluare a societatii.

Ca urmare a acestei cereri, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a luat decizia de a prelungi termenul de depunere pina pe data de 3 februarie 2006, ora 12. Aceasta hotarire se inscrie in politica AVAS de a asigura oportunitati egale pentru toti investitorii interesati de societatile din portofoliul Autoritatii", se arata intr-un comunicat de presa al AVAS.

Pe parcursul actualului proces de privatizare, AVAS a mai luat in doua rinduri decizia prelungirii termenului, din aceleasi motive.

Pachetul de 62,8259% din actiunile S.C. Electroputere a fost lansat la privatizare in data de 21 noiembrie 2005. Electroputere are un capital social total de 12.416.795,4 RON.

Conform anuntului de privatizare, structura actionariatului si pachetul de actiuni oferit la vinzare de catre AVAS se vor definitiva in functie de modificarea capitalului social al SC Electroputere, in urma iesirii din patrimoniu a unor active care au facut obiectul unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile.

In aceste conditii, AVAS va vinde intreg pachetul de actiuni pe care il va detine la SC Electroputere SA la data incheierii contractului de vinzare-cumparare de actiuni.