Operatorul de telefonie mobila Orange Romania a anuntat luni, ca in anul 2005, numarul clientilor companiei a ajuns la sapte milioane de utilizatori, potrivit unui comunicat de presa al Orange Romania. La sfarsitul anului trecut, rata penetrarii telefoniei mobile in Romania atinsese 62%, iar Orange estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2006, rata penetrarii acestor servicii va creste pana la 75%.

Potrivit datelor companiei, in decurs de numai un an, 2 milioane de romani au ales serviciile Orange.

"Atingerea pragului de sapte milioane de clienti reprezinta o realizare remarcabila pentru Orange Romania. Aceste cifre evidentiaza o data in plus succesul telefoniei mobile in tara noastra in general, si cu precadere succesul Orange in Romania", a declarat Richard Moat, presedintele Orange Romania.

La sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2005, Orange Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 617 milioane euro si 6.22 milioane clienti. Compania detine o retea de magazine proprii care cuprinde 25 de locatii si are o acoperire a populatiei de 96,6%.

Orange Romania este parte a Grupului Orange una din cele mai mari companii de comunicatii din lume cu prezenta in 17 tari.

In Romania, principalul concurent al Orange Romania este Mobifon, operatorul retelei de telefonie mobila Connex-Vodafone. Recent, Connex Vodafone a anuntat ca numarul de clienti ai companiei a ajuns la peste 6,1 milioane.

La sfarsitul anului trecut, Connex-Vodafone a raportat o crestere de 25% a anumarului de clienti, ca urmare in principal a rezultatelor pozitive obtinute in trimestrul trei al anului 2005, cand compania a atras peste 600 de mii de utilizatori noi.

Ca urmare a cresterii numarului de clienti, la inceputul lunii februarie a anului 2006, ANRC a alocat noi resurse de numerotatie companiilor Orange si Connex-Vodafone, in urma solicitarilor facute. Astfel, cele doua doua companii au primit dreptul de a utiliza cate un milion de numere fiecare pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila.