HVB Bank Romania va deschide anul acesta 30 de noi sucursale. Aceasta strategie de expansiune rapida vizeaza atat orasele in care nu exista acoperire, cat si orasele unde HVB Bank Romania si Banca Tiriac au deja unitati prin care opereaza.

Noile unitati HVB Bank vor fi deschise in fiecare dintre principalele regiuni ale tarii: Muntenia / Oltenia: Bucuresti, Buftea, Ploiesti, Campina, Pitesti, Curtea de Arges, Giurgiu, Alexandria, Craiova; Transilvania: Oradea, Cluj-Napoca, Zalau, Brasov, Sibiu, Medias, Sighisoara, Sebes, Hunedoara, Targu Secuiesc; Banat: Arad,

Timisoara , Resita, Caransebes; Moldova: Iasi, Vaslui, Radauti, Barlad, Roman; Dobrogea: Constanta, Tulcea, Mangalia.

Aceste sucursale vor fi dedicate atat clientilor persoane fizice, cat si persoanelor juridice, oferindu-le portofoliul si expertiza unuia dintre cele mai importante grupuri financiare europene.

„In paralel cu procesul de integrare dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac, strategia noastra include si concentrarea pe o crestere activa, pe extinderea si consolidarea retelei noastre teritoriale.

Scopul este acela de a fi prezenti in toate judetele tarii si de a fi tot mai puternici acolo unde ne desfasuram operatiunile printr-una sau chiar mai multe sucursale deschise in acelasi oras", declara Dan Pascariu, presedinte HVB Bank Romania.

Anul trecut, la finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac.

Pregatirile pentru integrarea celor doua banci au inceput la 1 septembrie 2005, iar pe parcursul acestora cele doua banci vor functiona in paralel. Noua banca va detine cea de-a patra pozitie pe piata bancara romaneasca, cu o cota de piata de aproximativ 7,5%.

HVB Bank Romania, subsidiara a Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), este prezenta in Romania din septembrie 1998. Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca Tiriac fac parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group.

Cu active totale de peste 750 miliarde EUR si cu o capitalizare de piata de aproximativ 60 de miliarde EUR, noul UniCredit Group a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.