Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului scoate la vanzare 476.180 actiuni, reprezentand 57,1% din capitalul S.C. INAR (Institutul National de Autovehicule Rutiere) Brasov. Privatizarea se face prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice.

Compania are principala activitate in domeniul: cercetare in stiinte fizice si naturale. Valoarea capitalului social este de 2 milioane RON. Ceilalti actionari sunt: SIF Transilvania – 38,99% si persoane fizice - 3,91%.

La negociere pot participa numai ofertantii care nu au fost sanctionati penal pentru savarsirea urmatoarelor fapte: gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute in Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale.

Conform AVAS, ofertantii mai trebuie sa aiba experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii in stiinte fizice si naturale, bonitate financiara si sa dovedeasca ca nu au contribuit la inrautatirea situatiei economico-financiare a altor societati.

Documentele de participare si precalificare, impreuna cu ofertele finale, pot fi depuse pana in data de 3 mai 2006, ora 12,00.