Compania Petrom a anuntat luni lansarea unei noi game de carburanti, de o calitate superioara, care permit protectia sporita a motorului si consum redus de carburanti. Noii carburanti sunt produsi integral in rafinariile Petrom.

Noul portofoliu de carburanti include Euro Diesel 4, Top Euro Diesel 4, Premium fara plumb 95, Eco Premium. Acestia se adauga carburantilor deja existenti pe piata, Top Premium 99+ si Top Nordic Diesel, care sunt produsi tot la standarde superioare de calitate, respectiv au un continut redus de sulf si sunt mai putin poluanti.

Noii carburanti au un continut de sulf, de maximum 50 ppm, si corespund normelor Euro 4. Top Euro Diesel 4 si Euro Diesel 4 sunt destinate vehiculelor cu motor diesel din generatia Euro 4, dar pot fi utilizate si pentru cele din generatiile Euro 1 – Euro 3. Continutul de sulf al acestor produse a fost redus de la 350 ppm la 50 ppm.

In cazul benzinelor Top Premium 99+ si Premium Fara Plumb 95, pentru motoare Euro 1 – Euro 4, continutul de sulf a fost redus de la 150 ppm la 50 ppm.

Eco Premium 95 este o benzina destinata vehiculelor de productie mai veche, fara catalizator, care contine un aditiv special care inlocuieste plumbul.

„Cred ca e remarcabil faptul ca putem obtine toate aceste produse, care indeplinesc standardele de calitate ale UE, in propriile noastre rafinarii.

Noii carburanti sunt rezultatul retehnologizarilor si modernizarilor de la Petrobrazi si Arpechim, pentru care pana in 2010 se va investi circa 1 miliard de euro", a spus Jeffrey Rinker, responsabil pentru Rafinare si Produse petrochimice.