Un grup de cincisprezece membri ai PSD Bucuresti, in majoritate cu functii de conducere, si-au inaintat vineri demisia colectiva

ca urmare a desemnarii lui Marian Vanghelie in functia de presedinte executiv interimar al filialei. In replica, vicepresedintele PSD, Sorin Oprescu, spune ca sunt oameni care vor sa discrediteze ideea ca in organizatia Bucuresti s-a asternut linistea si ca Partidul Conservator racoleaza oameni promitindu-le avantaje si functii.

Printre persoanele care si-au dat demisia atit din functiile de conducere cit si din partid se numara Claudiu Totir, fost presedinte al TSD sector 3 si membru al Consiliului National PSD, Marius Pascu presedinte al TSD sector, Andrea Safta, vicepresedinte al Organizatiei de Femei a PSD Bucuresti etc.

"Cu totii am asteptat sa nu se intample ceea ce prevazusera colegii nostri deja exclusi sau demisionari din organizatia de Bucuresti si anume totala vanghelizare a organizatiei si a intregului partid" , isi explica demisia cei cinsprezece.

"Consideram ca este o risipa inutila de timp si energie sa mai facem parte dintr-un partid bazat pe gasti conjuncturale de interese, pe oameni imorali, vulgari si needucati", precizeaza demisionarii.

Ei au mai aratat ca nu se mai regasesc si nu mai sunt reprezentati de noul val de "lideri valorosi" care este promovat de catre conducerea PSD.

In finalul demisiei comune se precizeaza ca hotararea de a parasi PSD este una inteleapta, PSD fiind catalogat drept "un partid masochist, care persista in a-si face rau cu buna stiinta".

La cateva ore de la aflarea informatiei prin canale media, reprezentantii PSD Bucuresti au iesit la rampa cu o conferinta de presa pentru a explica situatia. Vicepresedintele PSD, Sorin Oprescu a recunoscut ca este vorba de 15 tineri care au parasit partidul.

"Dumneavoastra stiti de 15, eu, sincer sa fiu stiu de o cifra mai apropiata, stiu de 13, dar probabil dvs aveti dreptate" a afirmat Oprescu.

Liderul social-democrat mai spune ca sunt oameni care vor sa discrediteze ideea ca in organizatia Bucuresti s-a asternut linistea. "Noi suntem obisnuiti cu vorbe de-astea otravite si crearea unei atmosferi care sa arate ca zapaceala continua in PSD.", a explicat Oprescu.

Vicepresedintele PSD a lansat acuzatii catre PC care, in opinia sa, racoleaza oamenii din organizatia social-democrata cu promisiuni de avantaje si functii. "Eu am senzatia ca niste oameni nu fac altceva decat sa promita tinerilor nostri o serie intreaga de functii si de avantaje daca se inscriu in PC" a mai spus Oprescu.