Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului vinde in bloc prin licitatie publica activele din proprietatea debitoarei S.C. GES Scaieni SA, a anuntat joi AVAS. Societatea datoreaza Autoritatii peste 10 milioane USD.

GES Scaieni este unic producator de geamuri float (cristal), find una din cele mai mari societati producatoare de geamuri din tara.

Societatea exporta geam in Europa, Asia, Africa, ponderea exportului din totalul productiei ridicandu-se la aproximativ 50%.

In scopul consolidarii pozitiei castigate pe pietele de desfacere din intreaga lume, dar si pentru integrarea pe noi piete, societatea are in curs de implementare sistemul de management al calitatii ISO 9001.

Conform AVAS, GES detine in proprietate teren in suprafata de 162.301 mp, cladiri si constructii speciale precum si instalatii, utilaje si echipamente necesare activitatii de productie specifice.

Valorificarea in bloc a activelor societatii da posibilitatea cumparatorului sa mentina si sa dezvolte specificul activitatii actuale.

Principalele produse realizate la GES S.A. sunt: geamuri float, fabricate cu tehnologii moderne, geamuri ornament – incolore sau colorate in masa; geamuri armate – utilizate in constructiile industriale; geamuri termopan; geamuri prelucrate; vitralii aplicate; geamuri matisate.