Preturile carburantilor de la statiile Petrom vor creste, de vineri, in medie cu 0,7 la suta. Scumpirea se datoreaza fluctuatiilor cotatiilor internationale ale produselor petroliere ca si cresterii preturilor de pe piata locala.

Petrom anunta noi preturi pentru produsele petroliere comercializate in reteaua sa de distributie incepand cu data de 28 aprilie 2006, ora 00:00.

Astfel, un litru de benzina Eco Premium va costa 3.45 RON, Premium 95 fara plumb – 3.43 RON, Top Premium 99+ - 3.75 RON, Top Euro Diesel 4 – 3.39 RON, Euro Diesel 4 – 3.34 RON.

Conform Petrom, noile preturi urmaresc fluctuatia cotatiilor internationale ale carburantilor, care au crescut semnificativ in ultima perioada, ca si preturile de pe piata locala.

„Actuala modificare de preturi nu acopera in totalitate cresterea internationala, deoarece Petrom urmareste o politica moderata de preturi.

Conform politicii de preturi anuntata la inceputul anului 2005, statiile Petrom aplica preturi diferentiate in functie de conditiile locale de piata si de mediul concurential", se arata intr-un comunicat al Petrom.