Din numarul total de intreprinderi mici si mijlocii din Romania, 60% dintre acestea sunt clienti ai Bancii Comerciale Romane, a declarat Ilie Mihai, vicepresedintele executiv BCR. Acesta a precizat ca in perioada 2002 - 2005, volumul creditelor acordate de banca IMM - urilor a depasit 1,3 miliarde dolari, cele mai multe finantari fiind acordate firmelor cu activitate in industrie.

Potrivit informatiilor vicepresedintelui BCR, 93% dintre clientii corporativi ai bancii sunt intreprinderi mici si mijlocii.

“In mod sigur ca dupa aderare IMM-urilor le va fi putin mai greu, dar ele sunt totusi vedetele Uniunii Europene in ceea ce priveste fondurile. Atat in perioada de preaderare cat si dupa aderare intreprinderile mici si mijlocii se vor numara printre principalii beneficiari de fonduri.

E adevarat ca va fi nevoie de proiecte si acesta este un capitol unde trebuie sa se mai lucreze, dar ele sunt un sector strategic si BCR se va concentra in continuare pe acest segment”, a declarat Ilie Mihai, in cadrul Forumului Financiar Est-European.

In perioada 2002-2005, volumul finantarilor acordate de BCR intreprinderilor mici si mijlocii a depasit 1,3 miliarde dolari. Cele mai multe finantari, respectiv 49% dintre acestea, s-au dus catre IMM-urile din industrie.

Firmele din constructii au atras 13% din finantarile bancii, pe urmatoarele locuri situandu-se intreprinderile din domeniul serviciilor cu 12% din finantari si cele din domeniul comertului cu 11% din totalul finantarilor acordate.