Piraeus Bank Romania va finanta proiectul de constructie a complexului Planorama precum si achizitionarea de catre persoane fizice a apartamentelor din cadrul acestui complex, situat in cartierul Doamna Ghica si inaugurat joi, 8 iunie 2006.

In acest sens, banca va oferi trei tipuri de credite, respectiv imprumutul ipotecar, creditul imobiliar, cu ipoteca pe apartamentul cumparat sau pe un alt imobil si creditul pentru nevoi personale cu garantie reala, pentru care Piraeus Bank nu solicita avans.

„Piraeus Bank a incheiat contractul de colaborare cu Planorama in virtutea abordarii unei noi strategii de piata ce presupune o stransa cooperare intre dezvoltarea de proiecte imobiliare rezidentiale si institutii financiare axate pe retail.

Acesta este primul proiect de anvergura de acest fel din portofoliul Piraeus Bank, urmand ca in viitorul apropiat sa anuntam oficial colaborarea cu alti dezvoltatori importanti de pe aceasta piata”, a precizat domnul Dragos Piper, director Directia Retail Partnership.

Pentru achizitionarea unui apartament in acest complex, banca ofera trei tipuri de credite, respectiv imprumutul ipotecar, ce presupune ipotecarea apartamentului cumparat; creditul imobiliar, cu ipoteca pe apartamentul cumparat sau pe un alt imobil si creditul pentru nevoi personale cu garantie reala, pentru care Piraeus Bank nu solicita avans.

Banca vine cu o oferta speciala si o dobanda incepand de la 6.5%, pentru imprumuturile acordate in euro. In privinta criteriilor de eligibilitate, banca a anuntat ca persoanele interesate trebuie sa aiba maxim 65 de ani la terminarea creditului, minim trei luni la actualul loc de munca, si minim un an vechime, conditie valabila si pentru persoanele fizice autorizate.

De asemenea, sunt luate in considerare si veniturile obtinute din chirii si din dobanzi.

Complexul Planorama din cartierul Doamna Ghica va include o zona rezidentiala, un centru comercial, un parc public si unitati de invatamant primar si secundar. Fiecare apartament va fi dotat cu centrala termica cu gaz, instalatie pentru aer conditionat si pentru comunicatii, cele mai bune echipamente sanitare.

Reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Neocasa, agentul proiectului, au declarat pentru HotNews.ro ca proiectul va fi finalizat in toamna anului 2008 si ca primul bloc din acest complex va fi gata aproximativ in luna iulie a anului 2007.

Piraeus Bank Romania a luat fiinta in anul 2000, prin preluarea de catre Piraeus Bank Group a unei banci deja existente pe piata romaneasca, si anume Pater Credit Bank. Banca detine in prezent 30 de sucursale pe intreg teritoriul tarii.

Piraeus Bank Group este una dintre cele mai dinamice si active organizatii financiare din sud-estul Europei, cu 418 reprezentante si actiuni in valoare de 21.8 miliarde Euro. Piraeus Bank, compania mama a Grupului, a fost fondata in 1916 in Grecia.

Anul trecut, grupul bancar elen, Piraeus Bank a inregistrat o crestere de 107% a profitului net, pana la 263,8 milioane euro, fata de 127,3 milioane euro cat inregistrase in 2004.