Banca Romaneasca a anuntat luni deschiderea celei de-a 49-a unitati operationale din reteaua bancii, informeaza un comunicat de presa al bancii. Sucursala a fost deschisa in Bucuresti si este situata pe Bulevardul Carol I, nr. 23, sector 3.

Potrivit oficialilor bancii, reteaua teritoriala se va extinde in acest an pana la 80 de sucursale, iar pana in primul trimestru al anului 2007, reteaua va ajunge la 95 de unitati.

“Inaugurarea noii sucursale corespunde strategiei de crestere organica a Bancii Romanesti, potrivit careia reteaua teritoriala se va extinde anul acesta pana la 80 de sucursale.

Intentionam sa fim prezenti in toate zonele importante ale capitalei si de asemenea sa ne extindem in regiunile din tara unde exista un potential real pe care oferta noastra sa il deserveasca cat mai bine”, a declarat Paul Isoiu, director general Adjunct Banca Romaneasca.

Banca Romaneasca are in prezent de un capital social de peste 112 milioane euro si o retea nationala formata din 49 de sucursale si agentii, dintre care 23 in Bucuresti. In luna mai a acestui an, conducerea bancii a anuntat ca pana in primul trimestru al anului 2007, reteaua teritoriala va ajunge la 95 de unitati.

In octombrie 2003, Grupul National Bank of Greece (NBG), a achizitionat pachetul majoritar la Banca Romaneasca detinand in prezent 88,7% din capitalul social al acesteia. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 10,17% din capitalul social al bancii.

Anul trecut, Banca Romaneasca a inregistrat un profit net preliminar de aproximativ 13 milioane de lei (circa 3,6 milioane de euro), in scadere cu peste 40% fata de decembrie 2004, cand inregistra un castig de 22,37 milioane de lei.

National Bank of Greece este cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind infiintat in anul 1841, cu o prezenta puternica in 5 tari din Sud-Estul Europei, o retea in plina dezvoltare de peste 1000 de sucursale, 21.000 de angajati si o cota de piata regionala de aproximativ 10% din creditele acordate persoanelor fizice.