Trustul german Axel Springer doreste inca un cotidian popular dupa modelul publicatiei sale de succes "Bild" intr-o alta tara din Europa, posibil in Franta, a anuntat un purtator de cuvint al grupului.

"Examinam mai multe piete, intre care si Franta", a spus Edda Fels, purtatoare de cuvint a grupului berlinez, primul editor european de ziare, in principal datorita ziarului "Bild", care se bucura de atentia a 12 milioane de cititori pe zi. Fels nu a precizat care sint celelalte tari in discutie.

Patronul grupului, Mathias D?pfner, a anuntat ca se intentioneaza intarirea in principal in tarile in care grupul e deja prezent, cum ar fi Ungaria sau Republica Ceha. Cotidianul francez "Le Parisien" a relatat marti ca directorul de redactie al cotidianului gratuit "Metro", Didier Pourquery, s-a alaturat grupului Springer pentru a lua friiele conducerii viitorului "Bild" francez.

Edda Fels nu a comentat aceasta informatie. "Bild a servit ca model cotidianului polonez "Fakt", care are un tiraj de 500.000 de exemplare pe zi.

Integral in 7Plus