Conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor sustine ca medicul Constantin Tanasescu, cel care l-a diagnosticat pe Omar Hayssam, s-a hazardat atunci cand a stabilit ca omul de afaceri suferea de metastaza, pentru ca acest lucru nu reiese din analizele Institutului Oncologic.

Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Alexandru Serban, a anuntat la o conferinta de presa ca medicul Tanasescu refuza sa se prezinte la serviciu, invocand motive medicale.

"Noi ne-am facut datoria, am sesizat Comisia de Disciplina!', a precizat Serban. In opinia sa, in cazul in care Hayssam l-ar fi amenintat pe medic, acesta ar fi trebuit sa sesizeze Parchetul, informeaza agentiile de presa.

"Nu e prima data cand Tanasescu se contrazice in afirmatii", a atras atentia Serban, care a precizat ca doctorul a fost trecut in rezerva in 1991 pentru incalcari grave ale regulamentului. "In septembrie 1999, prin ordin al ministrului Justitiei, Tanasescu a fost reincadrat", a mai precizat directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

El a anuntat ca va sesiza parchetul impotriva medicului Tanasescu, pentru comiterea infractiunilor de fals intelectual si abuz in serviciu.