Guvernul a aprobat, in sedinta, miercuri, un proiect pentru modificarea legii privind rezervele de stat. Potrivit actul normativ promovat de Executiv, nomenclatorul produselor de rezerva de stat va avea caracter strict secret si se va aproba doar prin hotarari ale Guvernului, cu caracter militar si la propunerea Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat (A.N.R.S).

Achizitia produselor necesare constituirii si reintregirii stocurilor rezerva de stat se realizeaza potrivit prevederilor legale privind achizitiile publice.

O alta modificare vizeaza personalul din cadrul Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat, care are obligatia de a asigura protectia informatiilor clasificate, precum si confidentialitatea in legatura cu faptele, informatiile sau documentele de care iau cunostinta.

Totodata folosirea sau dezvaluirea de date sau fapte care, devenite publice, ar dauna Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat, este interzisa atat in timpul activitatii, cat si pe o perioada de 5 ani de la incetarea acesteia.

O alta modificare se refera la personalul din cadrul A.N.R.S. care va beneficia de un spor lunar de pana la 15% din salariul de baza pentru pastrarea confidentialitatii in legatura cu informatiile clasificate, in functie de certificatul sau avizul de securitate detinut.

Alte prevederi ale actului normativ urmaresc explicitarea unor termeni, precum si clarificarea si actualizarea notiunilor existente in reglementarile anterioare.