Ministerul de Externe avertizeaza romanii care calatoresc in Marea Britanie, ca se mentin masurile severe de securitate pe aeroporturi, instituite in intreaga lume dupa ce autoritatile britanice au anuntat ca au dejucat atentate teroriste de proportii.

Astfel, pasagerii nu pot lua in cabina nici un fel de bagaje de mana, inclusiv posete, genti de umar, echipamente electronice - laptop-uri, iPod-uri, telefoane mobile. Medicamentele lichide sunt permise numai cu conditia verificarii autenticitatii acestora.

Cei care vor sa plece in calatorie cu avionul trebuie sa verifice programul de zbor al operatorilor aeroportuari pe relatia Bucuresti-Londra si retur si sa se prezinte la aeroport cu cel putin trei ore inainte de imbarcare.

Buzunarele trebuie sa fie golite de orice fel de continut.

In schimb, pasagerilor li se va permite sa detina asupra lor, intr-o punga de plastic, transparenta: portvizite si portmonee, bani, carti de identitate, carti de credit, documentele de calatorie, ochelari de vedere si de soare fara tocurile aferente,

suporturi pentru lentile de contact fara solutia de intretinere, ancare si lapte pentru copii (la controlul corporal insotitorul va degusta continutul fiecarui recipient) si materiale pentru igiena copiilor, servetele cu conditia sa nu fie impachetate in cutii, chei dar nu cu brelocuri electrice.

Pasagerii vor fi supusi unui control corporal amanuntit, incaltamintea si bunurile personale vor fi controlate cu raze X;

De asemenea, scaunele cu rotile, bastoanele si carjele vor fi controlate cu raze X.

Cei care calatoresc de la Londra spre destinatii din Statele Unite ale Americii vor fi supusi unui control suplimentar la imbarcarea in avion.