Vineri dimineata, primii fulgi de zapada ai acestei ierni si-au facut aparitia in Bucuresti. A nins putin insa, si circulatia nu a fost afectata. Deocamdata. Primaria a anuntat convocarea comandamentului de iarna, pentru ca se asteapta la inrautatirea vremii, conform prognozelor meteo.

Iar circulatia in Bucuresti a devenit un infern luni si joi, cand a plouat, asa ca asteptarile pentru momentul cand va ninge serios sunt dintre cele mai sumbre. De nins ninge insa zdravan in mai multe zone din tara, cel mai afectate fiind DN 17, in zona Pasului Tihuta.

Drumul care face legatura intre Moldova si Transilvania a fost blocat joi noapte din cauza unei furtuni de zapada, soferii fiind nevoiti sa astepte cateva ore pana cand echipajele de interventie au deszapezit drumul.

Si Banatul a fost luat in stapanire de iarna, la Arad ningand toata noaptea. A mai nins si la Timisoara, dar aici zapada nu a apucat sa se depuna. Soferii au fost sfatuiti de autoritati sa nu plece la drum fara a avea toate cele necesare pentru circulatia in regim de iarna.