Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit 22 scrisori de intentie, din partea unor fonduri de investitii, companii farmaceutice si distribuitori de medicamente, pentru pachetul majoritar de actiuni la Antibiotice Iasi. Compania farmaceutica este una dintre cele mai mari de pe piata romaneasca, iar pretul de vanzare este estimat la peste 200 milioane dolari.

Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu crede ca numarul mare de scrisori de intentie dovedeste interesul pe care piata de profil il are pentru aceasta companie.

„Am finalizat strategia de privatizare iar anuntul de vanzare va fi publicat in cel mai scurt timp. Am certitudinea ca privatizarea Antibiotice va fi o reusita si ca se va face in conditii de transparenta si de maxima profitabilitate pentru statul roman” a declarat Atanasiu.

Statul a scos la vinzare 53,0173% din capitalul social al societatii. Un numar de 12 scrisori de intentie au fost depuse de catre fonduri de investitii, iar alte sapte oferte au venit din partea unor companii din domeniul farmaceutic. Alte trei scrisori de intentie au depuse de catre distribuitori de medicamente.

Anuntul de privatizare a Antibiotice va fi publicat in prima parte a lunii noiembrie, iar AVAS va selecta ofertele primite in functie de anumite criterii de precalificare. Firmele selectate vor depune oferte financiare in a doua parte a lunii decembrie.

AVAS va stabili, pe baza ofertelor financiare, o lista-scurta formata din doi potentiali cumparatori, care isi vor putea imbunatati, pana la 31 decembrie, ofertele financiare.

Clauzele contractului de privatizare vor fi negociate incepand cu luna ianuarie 2007, iar strategia de privatizare a Antibiotice va fi supusa aprobarii Guvernului.