Alti noua lideri liberali au aderat, vineri, la "Apelul" lansat si semnat cu o zi inainte de 37 de persoane. Potrivit unui comunicat de presa, inca un deputat PNL, patru primari si trei presedinti de organizatii sustin revenirea in partid a lui Teodor Stolojan, iar senatorul Mircea Cinteza si-a pus semnatura pe document, asa cum anuntase joi.

In acelasi timp doi semnatari ai apelului au declarat ca au fost indusi in eroare si si-au retras sustinerea.

Noi sustinatori

Mircea Cinteza, senator PNL

Valeriu Gheorghe - deputat PNL

Viorel Miron - primarul orasului Comanesti

Vasile Tofan - primarul orasului Falticeni

Marius Ursaciuc - primarul orasului Gura Humorului

Gabriel Serban - primarul orasului Campulung Moldovenesc

Valerian Vreme - presedintele organizatiei PNL Onesti

Cristian Antohe - presedintele organizatiei PNL Targu-Ocna

Dumitru Amarghioalei - presedintele organizatiei PNL Buhusi

In timp ce se aduna adeziuni pentru reintoarcere lui Stolojan in partid, doi semnatari ai apelului si-au revizuit pozitia si au trimis retractari catre Biroul de presa al PNL. Este vorba despre deputatul liberal de Bacau, Ionel Palar, si presedintele PNL Calarasi, Raducu Filipescu.

Cei doi si-au retras semnaturile sustinand ca au fost indusi in eroare si ca, de fapt, sprijina actuala conducere liberala. Ionel Palar a transmis printr-un comunicat de presa ca a fost manipulat si ca sustine conducerea legitima a PNL, aleasa la congresul din februarie 2005

"Eu am semnat acel apel cu un amendament, acela ca reintoarcerea lui Stolojan in partid sa duca la intarirea PNL si a Aliantei DA, nu la divizarea partidului si sustin in continuare acest lucuru", a precizat Palar.

Presedintele PNL Calarasi, Raducu Filipescu, sustine, si el, ca ar fi fost manipulat si ca nu a stiut ce contine apelul prin care se cere readucerea lui Stolojan in partid.

"Initiatorii apelului stiau ca nu sunt in tara si au crezut ca pot ascunde de mine continutul acestui document, care cuprinde cu totul altceva decat mi s-a spus la telefon", a explicat Palar.

Intre timp liderul PNL, Calin Popescu-Tariceanu, se afla in Moldova unde s-a intalnit cu presedintii filialelor liberale din zona. Tariceanu este insotit de mai multi lideri liberali, printre care vicepresedintele Gheorghe Flutur, purtatorul de cuvant Varujan Vosganian si secretarul general Dan Motreanu

Tariceanu, a declarat, la intalnirea cu liberalii din Moldova, ca partidul are probleme mult mai importante decat "o anumita persoana", refuzand sa comenteze simpatia pe care au manifestat-o unii membri ai PNL fata de Theodor Stolojan.