Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat miercuri ca a modificat conditiile de desfasurare a procesului de privatizare a companiei Antibiotice Iasi. Acum, strategia de privatizare va fi elaborata de un consultant financiar, care urmeaza sa fie selectat.

"Avand in vedere performantele acestei companii si pozitia sa in spatiul economic romanesc, conducerea AVAS a hotarat selectarea unui consultant financiar care saelaboreze strategia de privatizare a Antibiotice Iasi", a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Strategia de privatizare va fi supusa aprobarii Guvernului, dupa elaborare, se arata intr-un comunicat de presa.

Anterior, autoritatile au anuntat ca anuntul de privatizare a companiei urma sa fie publicat in prima parte a lunii noiembrie, iar depunerea ofertelor financiare va avea loc in a doua parte a lunii decembrie.

In luna septembrie a acestui an, AVAS a selectat compania de evaluare Darian pentru furnizarea de servicii de evaluare a producatorului de medicamente in vederea privatizarii.

La finele lunii octombrie, termenul limita pentru depunerea scrisorilor de intentie neangajante pentru privatizarea Antibiotice, AVAS a primit 22 de documente.

Un numar de 12 scrisori de intentie au fost depuse de catre fonduri de investitii, iar alte sapte oferte au venit din partea unor companii din domeniul farmaceutic. Alte trei scrisori de intentie au fost depuse de catre distribuitori de medicamente.