Viceliderii grupului PNL de la Camera Deputatilor, Gabriel Sandu, Cornel Stirbet si Dumitru Pardau au fost demisi din functiile detinute dupa ce si-au anuntat sustinerea pentru platforma Stolojan-Stoica. Grupul parlamentar PNL de la Camera Deputatilor a decis luni demiterea si inlocuirea acestora din functii cu deputatii Mihai Capra, Andrei Gerea si Gheorghe Gabor.

Potrivit fostului vicelider, Gabriel Sandu, decizia de demitere din functie a celor trei a fost luata in absenta acestora fara a li se comunica acest lucru: "M-am obisnuit ca lupta in interiorul PNL sa fie una nedreapta. Toata lumea striga pace, pace dar cand te intorci cu spatele iti infing cutitul adanc.

A fost o executie de tip liberal si cel mai mult m-a dezmagit Crin Antonescu, care a primit sustinerea noastra atunci cad de la centru se faceau presiuni pentru inlocuirea dansului din functia de vicelider" " a declarat pentru HotNews.ro Gabriel Sandu.

Cei trei au fost inlaturati in urma asocierii lor la gruparea Stolojan, semnatura lor figurand pe apelul la unitatea partidului, lansat de fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur.

In locul acestora au fost numiti deputatii Mihai Capra, Andrei Gerea si Gheorghe Gabor. Surse din interiroul PNL sustin ca Mihai Capra si Gheorghe Gabor si-au exprimta dorinta de a adera la platforma Stolojan dar au fost atrasi inapoi in partid prin numirea in functiile de vicelideri. Cei doi deputati au negat aceste informatii.

Este o informatie eronata. Eu am semnata doar apelul la unitate dar niciodata nu am fost de acord cu Platforma Stolojan. Nu sunt de acord cu despartirea PNL in aripi sau aripioare, sunt un adept al unitatii partidului" a negata Gheorghe Gabor.

Sanctionarea celor trei vine in urma deciziei Comitetului Executiv al PNL care a cerut parlamentarilor platformisti sa se delimiteze de atitudinea lui Stolojan referitoare la conditionarea votului in Parlament.

Parlamentarii platormisti au decis in unanimitate sa nu mai participe la sedintele de grup parlamentar PNL.