Ministerul Finantelor va prezenta miercuri, in fata Guvernului, forma finala a contractului de privatizare a CEC. Cele doua banci ramase in cursa pentru achizitionarea Casei de Economiii si Consemnatiuni, National Bank of Greece si OTP Bank, vor avea la dispozitie opt zile, din momentul aprobarii de catre Executiv a contractului de privatizare, pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite.

“Dupa ce Ministerul Finantelor a reusit sa adune toate aprobarile necesare, Guvernul va aproba in sedinta din aceasta saptamana, forma finala a contractului de privatizare”, a declarat Sebastian Vladescu, citat de NewsIn.

Din cauza amanarii termenului initial de depunere a ofertelor imbunatatite, ca urmare a cererii celor doua banci de calculare a rezultatelor financiare pentru primul semestru in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS, consultantul KPMG, a finalizat, in septembrie, auditul rezultatelor financiare ale bancii pentru primul semestru.

Unicul actionar al CEC, statul, a decis sa vanda 69% din actiuni, pachet in care este inclusa si cota de 9,9% care, conform legii, revine Fondului Proprietatea, a carei contravaloare va fi transferata Fondului dupa vanzare.

Salariatii CEC si pensionarii cu ultimul loc de munca la institutie amintita, au posibilitatea de a cumpara 5% din actiuni.