Premierul Calin Popescu Tariceanu a reluat, sambata, criticile la adresa presedintelui Traian Basescu. "Nu guvernam prin opinii, ci prin programe.

Intr-un stat democratic, nu se guverneaza dupa opinii, impresii, sentimente sau rezerve fata de o persoana sau alta" - a precizat Tariceanu, facand aluzie la recentele declaratii ale presedintelui Basescu, care preciza ca nu il simpatizeaza pe noul ministru al Economiei, Varujan Vosganian."Avem un program de guvernare si ii invit pe toti cei interesati sa il consulte", a adaugat Tariceanu.

El a explicat ca atunci cand sunt dezbateri in Guvern nu se pun in "balanta opiniile primului ministru sau ale presedintelui. La fel, si in Parlament, nu discutam simpatiile unora sau antipatiile altora fata de Varujan Vosganian".

Liberalii doresc pastrarea Aliantei

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a declarat ingrijorat de semnalele contradictorii care vin din partea Partidului Democrat si care ar putea pune sub semnul intrebarii viitorul Aliantei.

"Vreau sa le reamintesc colegilor nostri din PD ca, asumandu-ne guvernarea in 2004, ne-am luat angajamente fata de poporul roman si nu fata de unele persoane de pe scena politica ale caror fete ne plac sau nu ne plac.

Apelam, de aceea, la simtul de raspundere al colegilor nostri si le cerem sa nu compromita, prin acte de combinatii politice, stabilitatea Aliantei si a guvernarii insesi" - adaugat presedintele PNL.

Tariceanu ii critica pe dizidentii stransi in jurul lui Stolojan

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, s-a referit si la partidul pe care doreste Stolojan si Stoica sa-l infiinteze. "Stolojan nu este perceput ca un liberal. Cei care il sustin au fost nevoiti sa recunoasca ceea ce noi spunem de un an si jumatate, si anume ca sunt total straini de liberalism".

Tariceanu a reafirmat ca PNL este singurul partid liberal din Romania, in timp ce formatiunea pe care doreste Stolojan sa o infiinteze "va intra in zona destul de aglomerata a celor care nu stiu nici ei prea bine ce sunt". Tariceanu crede ca PNL nu trebuie sa-si faca probleme, ci, mai degraba, alte partide - sustine liderul PNL.

"Trebuie intotdeauna sa recunoastem ceea ce este adevar - nu am sa-i contest lui Stolojan si lui Flutur meritul de a fi pus umarul la construirea Aliantei, dar, asa cum procedeaza acum, prin actele lor politice, ei par sa fie, mai degraba, sabotorii Aliantei si ai guvernarii" - a mai afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele PNL a facut aceste afirmatii la Conferinta anuala a PNL Bucuresti, declaratii ce au fost transmise in direct de televiziunile romanesti de stiri.

Replica PLD: Tariceanu este un premier mediocru

Grupul de initiativa pentru Partidul Liberal Democrat a reactionat imediat la criticile presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu. Intr-un comunicat remis presei, se arata ca premierul Tariceanu este un premier mediocru, care "darama credibilitatea PNL".

"Este evidenta starea de panica si de deruta care domina grupul petroliberal Tariceanu, stare care nu face altceva decat sa probeze disperarea acestora fata de probabilitatea ca ar putea rata intrarea in Parlament la urmatoarele alegeri electorale" - se arata in document.

Tariceanu "nu demonstreaza altceva decat faptul ca este un premier mediocru si un sef de partid mediocru, care darama credibilitatea PNL, fiind dominat de frustrari pentru ca nu s-a putut ridica la perfomanta unui adevarat presedinte de partid" - se mai precizeaza in comunicat.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, sambata, la Conferinta anuala a PNL Bucuresti, ca partidul initiat de platformisti este unul "al veleitarilor cu trecut securist, un proiect politic, o cooperativa gata sa tradeze".